בעולם הערבי טוענים: האולטימטום של ישראל - כניעה או משוואה חדשה

בחוגים ערביים מתקיימים דיונים מחודשים על תהליכי שלום עם ישראל, במיוחד בנוגע לסוריה ולבנון. אנליסטים ערביים טוענים שבניגוד למשוואות העבר של "שטח תמורת שלום", ישראל כעת דורשת יותר - וללא ויתורים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
צפון רצועת עזה
צפון רצועת עזה | צילום: רויטרס
2
גלריה

על פי אנליסטים ערבים, האירועים הצבאיים האחרונים השפיעו על תהליכי הנורמליזציה שהיו בעיצומם, ובמיוחד על המגעים הסעודיים-ישראליים שהתנהלו בחסות אמריקאית. סעודיה הדגישה כי כל התקדמות תלויה בפתרון שתי המדינות לסוגיה הפלסטינית.

בזירה הפלסטינית הדיונים מתייחסים להתנגדות ישראלית לפתרון שתי המדינות ולקריאות בישראל לסיפוח שטחים באיו"ש. במקביל, סעודיה ממשיכה להתנות כל התקדמות בנורמליזציה בהקמת מדינה פלסטינית.

פעילי חיזבאללה
פעילי חיזבאללה | צילום: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

בלבנון, במרכז הדיונים עומדת סוגיית הנשק של חיזבאללה, לצד דרישות לבנוניות לנסיגה ישראלית מאזורים שנתפסו, החזרת מחבלים שנתפסו והפסקת התקיפות האוויריות.

המשתתפים בדיונים בוחנים את השינויים שחלו במשוואות המסורתיות של "שטח תמורת שלום" ואת האתגרים החדשים העומדים בפני כל ניסיון לחדש את תהליכי השלום. הם מנתחים את העמדות הנוכחיות של הצדדים השונים ואת האפשרויות הריאליות להתקדמות.

הדיונים משקפים ניסיון להעריך מחדש את המצב האזורי ולבחון אילו אפשרויות דיפלומטיות עדיין קיימות לאור המציאות המשתנה בשטח.

תגיות:
חמאס
/
חיזבאללה
/
נורמליזציה
/
נורמליזציה עם סעודיה
/
הסכם שלום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף