לאחר מלכודת המטענים: זה סיפור הגבורה של הלוחמים שידברו עליו שנים

במהלך התמרון הקרקעי בעזה, הכוחות הקרקעיים עובדים בצמוד לחיל האוויר במטרה למנוע הנחת מטענים בסמוך לכוחות. בבית חאנון, למרות הסיוע האווירי, הצליחו מחבלי חמאס למצוא חלון הזדמנויות לפעולה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
האסון בבית חאנון: בנימין אסולין, מאיר שמעון עמר, נועם אהרון מסגדיאן, משה שמואל נול, משה ניסים פרש
האסון בבית חאנון: בנימין אסולין, מאיר שמעון עמר, נועם אהרון מסגדיאן, משה שמואל נול, משה ניסים פרש | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

לאחרונה פועל חיל האוויר באופן צמוד לכוחות המתמרנים בעזה. מטוסי קרב מבצעים תקיפות על נתיבי תנועה של כוחות צה״ל כדי לפגוע בסירות מטענים. הפעולה של חיל האוויר היא אחת משלל טכניקות שצה״ל מפעיל כדי לאפשר תנועה בטוחה של הכוחות המתמרנים.

פעילות כוחות חטיבת כפיר בבית חאנון
פעילות כוחות חטיבת כפיר בבית חאנון | צילום: דובר צה''ל

אוגדה 99 ממשיכה לפעול - בפעם הרביעית - בעזה. לפני כשבוע החל מבצע אוגדתי לחסל את עשרות המחבלים המכותרים בתת קרקע. הם מהווים איום על העוטף, על שדרות הקיבוצים והרכבת. במהלך השבוע האחרון תוקפים את בית חאנון מהאוויר ומהיבשה. גדוד נצח יהודה פועל במרחב בית חאנון. גדוד איכותי שפועל בצורה טובה מאוד. 96 שעות תוקפים באזור.

הפלוגה שנכנסה רגלית הציבה בחיפוי של כח שריון. הפלוגה נכנסה ועלתה על מטען, אחריו הופעלו שניים נוספים ואש מסיבית נורית לעבר הכוחות. מרבית הנפגעים מהמטענים הראשון והשני. מח״ט, מג״ד ומ״פ היו בשטח ופעלו לתקוף את מקורות הירי לחלץ את הנפגעים. חיל האוויר פעל בעזרת זיקים קרב ומסוקים. הלחימה נמשכה כשעה וחצי ולבסוף הונחתו מסוקים.

הלוחמים נכנסו בעוז כדי לפנות החברים מבלי להשאיר את הנפגעים על הקרקע אפילו רגע אחד. הם מנעו מהמחבלים להתקרב ולנסות לחטוף פצועים. המחבלים התמקמו בשלדי בתים ובגלל הטופוגרפיה הם שלטו בתצפית על הגעה של הכוחות. האזור ספג עשרות טונות של חימושים שנפלו על האזור. בשעה שש בערב מפקד אוגדה 99 שמאשר את תוכניות ההתקפה מורה להגביר את כמות הירי הארטילרי והתקיפות של מטוסי הקרב בטרם הכוחות יכנסו לשטח. בתום הקרב מפקד גדוד נצח יהודה פנה למפקד אוגדה 99 וביקש ממנו לאפשר לגדוד להשלים את המשימה בבית חאנון ונענה בחיוב.

חיילי גדוד נצח יהודה בגבול עזה
חיילי גדוד נצח יהודה בגבול עזה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

במהלך חילוץ הנפגעים נדרש חיל האוויר לבצע תקיפות נרחבות במרחב כנגד אזורים בהם נמצאו מחבלים שניסו לפגוע בכוחות. כתוצאה מהפצצות הכבדות שחיל האוויר ביצע כחיפוי לכוחות הקרקע הופעלו אזעקות ביישובי העוטף. הפלסטינים דיווחו על 11 הרוגים בתקיפות של חיל האוויר. ההערכה כי בעקבות האירועים האחרונים צה״ל יגביר את האגרסיביות של התמרון ויבצע תקיפות עוצמתיות ונרחבות יותר במרחבים בהם הוא מתכוון לנוע קרקעית בתוך עזה.

תגיות:
חמאס
/
צה"ל
/
חיל האוויר
/
מבצע "מרכבות גדעון"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף