כאוס על הגדר: ג'יפים מסוריה אוספים דרוזים מישראל עם M16 ביד

הנהגת העדה הדרוזית בישראל יצאה בהודעה רשמית: "קוראים לכל בני העדה להיערך בכל האמצעים הנדרשים לחציית הגבול במטרה לסייע לאחים הנטבחים בסוריה"

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוניאלון חכמון צילום: ללא קרדיט
דרוזים מהכפר הסורי ח׳דר ניסו לפרוץ את הגדר ליד מגדל שמס | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

לאחר הפריצה סרטונים שונים רצים ברשתות החברתיות, מראים את כוחותיו של אל ג'ולאני עוצרים באלימות, על פי החשד, דרוזים ישראלים אשר חצו לשטח סוריה במסגרת המהומות.

מאות לוחמי מג"ב פועלים כעת יחד עם צה"ל במעבר הגבול עם סוריה למניעת יציאה ומעבר של אזרחים דרוזים ישראלים לשטחי סוריה. בנוסף, ארבע פלוגות מילואים של מג"ב גויסו, על מנת שיפעלו בגזרה הצפונית.

בינתיים דווח בכאן 11 שרכבים של דרוזים סורים אוספים דרוזים ישראלים שחצו את הגבול ונוסעים לעבר סוויידה לעזור לאחיהם. לפי הדיווח הגדר פתוחה לרווחה וצעירים נכנסים לסוריה עם נשקים ישראלים מסוג M16, ללא התנגדות מצד צה"ל. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פנה לבני העדה הדרוזית ואמר: ״אחיי אזרחי ישראל הדרוזים, המצב בסווידא, המצב בדרום-מערב סוריה, הוא חמור מאוד".

עוד אמר נתניהו: "צה"ל פועל, חיל האוויר פועל, כוחות אחרים פועלים. אנחנו פועלים כדי להציל את אחינו הדרוזים וכדי לחסל את כנופיות המשטר. ועכשיו יש לי בקשה אחת מכם: אתם אזרחי ישראל. אל תעברו את הגבול. אתם מסכנים את חייכם; אתם יכולים להירצח, אתם יכולים להיחטף ואתם פוגעים במאמצים של צה"ל. ולכן אני מבקש מכם - חזרו לבתיכם, תנו לצה"ל לפעול".

בנימין נתניהו פונה לבני העדה הדרוזית | צילום: דוברות ראש הממשלה

קודם לכן נמסרה הודעה רשמית מטעם העדה הדרוזית בישראל בהובלתו של טריף: "טבח מזעזע ואכזרי מתרחש בשעות אלה בהר הדרוזים שבדרום סוריה. אזרחים חפים מפשע – נשים, ילדים וזקנים – נרצחים בדם קר. לצערנו, צה"ל וממשלת ישראל, על אף התחייבויותיהם המפורשות, לא נוקטים כל פעולה ממשית לעצירת ההרג".

עוד הוא מסר כי "מדובר בנקודת שבר עמוקה ומצערת בברית ההיסטורית והערכית בין מדינת ישראל לעדה הדרוזית. העדה הדרוזית בישראל עומדת כבר שנתיים בחזית מלחמתה של מדינת ישראל באויביה, מוסרת נפש, נלחמת ונופלת, בשם ערכים משותפים של הגנה וביטחון. כעת, אנו מצפים מממשלת ישראל להיכנס למערכה באופן שאינו משתמע לשני פנים, למען אחינו הנטבחים בסוריה, בדיוק כפי שאנו עומדים בחזית למענה של המדינה".

הדרוזים נוסעים להילחם בסווידה | צילום: רשתות ערביות

"בשם בני העדה הדרוזית בישראל, פנינו לראש הממשלה, לנשיא המדינה ולראשי מערכת הביטחון בדרישה מיידית לתקיפה אווירית שתסכל את כוחות הרצח הפועלים בדרום סוריה. אם לא תתבצע פעולה נחושה, המשבר בינינו לבין מדינת ישראל יעמיק באופן מסוכן וחסר תקדים. השתיקה והעמידה מנגד אינה אפשרית עוד", סיכם.

תגיות:
סוריה
/
דרוזים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף