ביום שני השבוע החל אל ג'ולאני לשגר את אנשיו לעבר הר הדרוזים. הוא דיבר על החלת משטר וסדר במקום. אבל "שומרי הסדר" הם אנשי צבא בהווה שבעבר הלא רחוק שלהם הם היו אנשי דאעש. עורפי ראשים מדופלמים.
בישראל כך נראה ״נרדמו בשמירה״ לפחות פעמיים בימים האחרונים. בפעם הראשונה צה״ל קיבל אישור לתקוף את הכוחות של אל ג'ולאני רק כשהם היו בצמוד לסווידא. צה״ל פגע בעשרות כלי מלחמה של אל ג'ולאני ושל דאעש. צה״ל הרג לפחות 200 פעילים של דאעש. אבל זה כבר היה מאוחר. בינתיים, כ-200 פעילים אחרים כבר נכנסו לעיר והחלו לבצע בה מעשי זוועות של טבח, אונס, ביזה, והתעללות בגברים נשים וילדים.
הבעיה שמטוסי חיל האוויר מתקשים להבדיל מי מהטנדרים עם המקלעים והקאלצ׳ים הוא הטוב ומי הרע. מי דרוזי ומי אל ג'ולאני. בצה״ל הבינו כי צריך לפעול כמו בקורס עזרה ראשונה. כשיש דימום בלתי נשלט יש צורך לעצור את הדימום קודם כל על ידי הפעלת לחץ באופן עקיף, בעזרת חוסם עורקים, ולא בלחץ ישיר. לכן צה״ל נשלח להפציץ בדמשק את יעדי השלטון בתקווה שזה יעצור את אל ג'ולאני.