כלי טיס של חיל האוויר תקף וחיסל היום (שישי), בהכוונת אוגדה 91, את המחבל עלי מחמד חסן קוצאן, אחראי כוח האדם של גזרת בינת ג'בל בארגון הטרור חיזבאללה.
קוצאן עסק בניסיונות שיקום הארגון במרחב בינת ג'בל שבדרום לבנון ופעל לגיוס מחבלים במהלך המלחמה. מצה"ל נמסר: "פעילותו של המחבל מהווה הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון. צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל".
לפני יומיים, הזרוע הצבאית של חיזבאללה הודיעה ליושב ראש הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, כי לא תמסור את הנשק. כמו כן, חיזבאללה הודיע לברי שאינה מעוניינת בכנס כלכלי או בשיקום. על פי דיווחים זרים: "אף אחד בהנהגת חיזבאללה לא יכול לקבל החלטה בנוגע לסוגיית פירוק הארגון מנשקו".
ברי הודיע לבראק כי הוא לא מבטיח לאסוף את הנשק מצפון הליטאני לפני סוף השנה גם אם ישראל תסיג את כוחותיה. ישנה נטייה בנשיאות הרפובליקה והממשלה להמשיך בהכרזה על התחייבות להגבלת הנשק. חיזבאללה אומר שהוא מוכן להתנגש עם המדינה הלבנונית אם ירצו בכך.