הכבוד הערבי עבד חזק: המחטף של סינוואר לנסראללה ולאיראן - בשביל התהילה

ישראל לא מצליחה ליצור את האפקט של הניצחון ברצועת עזה, כפי שעשתה בצפון לאחר המלחמה עם חיזבאללה, כאשר היא תוקפת בכל פעם שמזוהה ניסיון להפר את ההסכם על ידי ארגון הטרור

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה ברצועת עזה
תקיפה ברצועת עזה | צילום: REUTERS/Amir Cohen
3
גלריה

היום ברור כי סיפור האוהל וחוסר הטיפול בו בגבול הצפון היה אחד הקטליזטורים של החמאס להוציא לפועל את הפשיטה על יישובי עוטף ישראל ב-7 באוקטובר. ישראל היא וילה בג׳ונגל המזרחי תיכוני. חוקי הספארי מלמדים כי חיה פצועה, גם אם היא לביאה או נמר, היא חיה פגיעה, כשכל מי שנמצא בסביבה ינסה לנגוס ולקחת מהבשר המדמם. ישראל שלפני ה-7 לאוקטובר התנהלה על ידי ממשלה שרצתה לקנות שקט כמעט בכל דרך, ממזוודות דולרים, דרך היתרי עבודה, ועד עצימת עניים ורפיסות בגבול הצפוני.

המלחמה בצפון
המלחמה בצפון | צילום: Ayal Margolin/Flash90

המזל הגדול שלנו, שהאויבים שלנו היו חמאס וחיזבאללה ושהכבוד הערבי עבד אצל המנהיגים שלהם שעות נוספות. סינוואר עשה לנסראללה ולאיראן תרגיל מחטף כדי לזכות בתהילה. נסראללה לא יכל לכבוש את הפגיעה התדמיתית ולקח לו יותר מיממה עד שנכנס למערכה. אבל אז פיקוד צפון היה כבר ערוך עם כמה אוגדות בהגנה חזקה בצפון. את מה שקרה אחר כך עוד ילמדו בספרי ההיסטוריה בכל בתי הספר בלבנון, סוריה, איראן וישראל. ישראל חזרה להיות בגבול הצפוני החיה החזקה של הג׳ונגל. היא קובעת את המהלכים היא מבצעת את האכיפה והיא לא מאפשרת לחיזבאללה להתעצם ולהרים ראש.

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר בסיור והערכת מצב ברצועת עזה
הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר בסיור והערכת מצב ברצועת עזה | צילום: דובר צהל

מהלך הפסקת האש והכנסת הסיוע, מטרתו להמשיך את הלחימה על ידי קבלת לגיטימציה ממדינות העולם. בלבנון ובסוריה ידעה ישראל לחתום על הסכם צד עם האמריקאים. כיצד ישראל תבצע את פעילות האכיפה כדי למנוע פגיעה בביטחונה? מאז הפסקת האש ישראל השמידה יותר משגרים וטילים לחיזבאללה ממה שעשתה במהלך ימי המלחמה, והרגה מאות מחבלים, כולל אתמול בבוקר.

המשך המלחמה בעזה הוא תוצר של תסביך מנהיגות של ראש הממשלה, שחושש לשלמות הקואליציה שלו. אין יותר בעזה מצב ביטחוני שמונע את הפסקת המלחמה. ישראל חייבת להגיע להסכם מהיר לשחרורו חמישים החטופים לצאת למרחב הפרימטר ומשם לנהל את קרב ההגנה, בדיוק כפי שהיא עושה בלבנון ובסוריה, ועתידה לעשות בשמי איראן.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
חסן נסראללה
/
מלחמת חרבות ברזל
/
יחיא סינוואר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף