בצה"ל מעריכים כי בעיר עזה פועלים כרגע כמה מאות מחבלים הערוכים בכוח צבאי של חטיבה. מרבית הכוח פרוס מתחת לקרקע במנהרות, כאשר מעל הקרקע ישנו תא שטח אורבני צפוף, שבו אמור צה"ל לפעול. בחלקו, חמאס בנה מלכודות מוות לכוחות, החל ממטענים ועד לעמדות צליפה ומשגרים.
באשר לזירת המתיחות בין לשכת שר הביטחון ללשכת הרמטכ"ל, בצבא מנסים להרגיע ולא להיגרר לעימות נוסף. הבטן הצבא על השר היא כבדה, הביקורת בתוך המערכת הצבאית על התנהלות השר כ"ץ נשמעת בכל הדרכים ובמרבית היחידות. שר הביטחון הצליח במהלך אחד לעורר עליו ביקורת מקיר לקיר: "זה היה מהלך מתוכנן שהוא עשה כדי להיגרר לעימות עם הרמטכ"ל", אומר גורם צבאי שסיפר כיצד הרמטכ"ל פנה פעם אחר פעם לקיים פגישה עם השר, אולם זה דחה אותו בטענות שונות.
"על מי השר עושה עכשיו שריר? על הקצינים הכי טובים, ששנתיים נלחמים, ושהמשפחות שלהן רוצות לדעת מה העתיד שלהן אחרי מלחמה כל כך קשה. זה מה שעושה לשר טוב?", זעם גורם צבאי. גורם צבאי שאינו מהבכירים אמר גם הוא: "מה היה ההיגיון לנהל את הביקורת הזאת בתקשורת? מה זה נתן לשר? במקום לנהל את הדברים בלשכה, מאחורי הדלת. הוא באמצע המלחמה חושף לאויבים שלנו את הקרע בצמרת הביטחונית. זה מחליש את צהל, וזה מחליש את ישראל".