בין פרטי המתווה: שחרור 10 חטופים חיים ו-18 חללים בתמורה להפסקת אש בת 60 יום. במהלך הפסקת האש יתנהל משא ומתן על הסדר קבע עם ערבויות אמריקאיות, וסיוע הומניטרי יוכנס לרצועת עזה באמצעות האו"ם והסהר האדום.
מקורות מצריים מוסרים לערוץ אל-חדת' כי סוגיית פירוק חמאס מנשקו צפויה לעלות בדיון במהלך המשא ומתן בהפוגה. המקורות מסרו גם כי ישראל צפויה למסור את תשובתה להסכם שהוצע עוד לפני סוף השבוע הקרוב.
על פי מקור פלסטיני באל-מיאדין, כוחות צה"ל ייסגו נסיגה של 1,000 מטרים בצפון ומזרח הרצועה, למעט שג'אעיה ובית לאהיא. ישוחררו 10 חטופים חיים, בתמורה ל-140 אסירים פלסטיניים שמרצים מאסר עולם, ו-60 אסירים שנידונו ליותר מ-15 שנים. ישוחררו גם כלל האסירים הקטינים והאסירות. בתמורה לכל חלל חטוף, יועברו 10 גופות של פלסטינים. לא צוינה כמות הגופות שיוחזרו. עוד דווח שחמאס ביקש בהצעה שינויים במפות נוכחות צה"ל ברצועה, וסיוע שכולל דלק, מים, חשמל, שיקום בתי חולים וציוד לפינוי הריסות יועבר עם כניסת ההסכם לתוקף.
על פי לשכת נתניהו, התנאים כוללים פירוק חמאס מנשקו, פירוז רצועת עזה, שליטה ביטחונית ישראלית על הפרימטר, והקמת גורם ממשל חלופי שאינו חמאס ואינו הרשות הפלסטינית, אשר "יוכל לחיות בשלום עם ישראל".
ערוץ אל ערבי הקטרי דיווח שלאור תשובת חמאס, קטאר ומצרים פועלות כדי להזמין את השליח וויטקוף לאזור במטרה להתחיל במשא ומתן מול ישראל. לאור הדיווחים צפוי לגבור כעת הלחץ על ישראל, שלאחרונה אותתה שאין בכוונתה להסכים עוד לעסקאות שלא כוללות את שחרור כל החטופים החיים בפעימה אחת.