אחרי קרב האלופים במטכ"ל - מפקד חיל האוויר עושה צעד

אחרי מתיחות היחסים בין מפקד חיל האוויר, האלוף תומר בר ומפקד פיקוד הדרום, האלוף יניב עשור, הגיע היום ביקור שטח של מפקד חיל האוויר ברצועת עזה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
אייל זמיר ויניב עשור ברצועת עזה
אייל זמיר ויניב עשור ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל
4
גלריה
מפקד חיל האוויר תומר בר בעזה
מפקד חיל האוויר תומר בר בעזה | צילום: דובר צה''ל

מפקד חיל האוויר הדגיש בפני המפקדים והלוחמים, כי שיתוף הפעולה בין הכוחות הוא נדבך מרכזי בהצלחות המערכה והביע הערכה רבה על נחישותם ואומץ ליבם של הלוחמים, הפועלים להכרעת החמאס ולהגנת אזרחי ישראל.

מפקד חיל האוויר תומר בר בעזה
מפקד חיל האוויר תומר בר בעזה | צילום: דובר צה''ל
תקיפה בעזה
תקיפה בעזה | צילום: רויטרס

"המשימה השנייה - השבת אחינו הנתונים בצרה ובשביה, החיים והחללים. אנחנו זוכרים את החטופים בכל רגע. מחסירים איתם נשימה. מביטים בעיני משפחותיהם בנמיכות קומה. כל חיילי צה"ל נושאים בליבם את השבועה 'כולם בשביל אחד'. החזרתם הביתה היא מרכיב בזהות שלנו, במי שאנחנו, כצבא וכחברה", הוסיף.

האלוף בר היה זה שפיקד מרחוק על מבצע "עם כלביא" באיראן ובאחת ההתייחסויות הנדירות שלו במהלך המלחמה, אמר אז: "באור יום הפתענו את מפקדת הטילים ׳אימאם חוסיין׳, במרכז איראן, הרחוקה ביותר שתקפנו עד כה, השמדנו טילי ׳ח׳וראמשהאר׳ לפני ששוגרו למדינת ישראל ופגענו במנהרות לאחסון הטילים. אנחנו ממשיכים בגלי תקיפות בכל רחבי איראן וממשיכים לשבש את היכולת להוציא מטחים לשטח ישראל, גורעים את יכולות מערכי האש ופועלים בנחישות להגן ולצמצם את הירי על העורף".

תגיות:
חיל האוויר
/
תומר בר
/
המלחמה בעזה
/
יניב עשור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף