סוף עידן: הערכה בצה"ל - דובר חמאס אבו עוביידה חוסל

צה"ל ושב"כ בהובלת פיקוד הדרום ובהכוונת אמ"ן, תקפו הערב באמצעות כלי טיס של חיל האוויר בניין בו שהה דובר הזרוע הצבאית של הארגון

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
אבו עוביידה
אבו עוביידה | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'
2
גלריה

צה"ל ושב"כ בהובלת פיקוד הדרום ובהכוונת אמ"ן, תקפו הערב (שבת) באמצעות כלי טיס של חיל האוויר בניין בו שהה דובר הזרוע הצבאית של חמאס אבו עוביידה. בצבא מעריכים כי הסיכול היה מוצלח והדובר חוסל. בחמאס מכחישים את הדברים.

על פי הצבא, טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, תצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.

מדובר צה"ל נמסר: "ארגוני הטרור ברצועה מפרים באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור".

ניסיון סיכול של אבו עוביידה
ניסיון סיכול של אבו עוביידה | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

על פי דיווחים מהרצועה, התקיפה בוצעה על שתי קומות של בניין סמוך לצומת התאילנדי, קרוב ל"איצטדיון פלסטין". עוד דווח על שבעה הרוגים ועשרות פצועים כתוצאה מהתקיפה.

חמאס פרסם בתגובה: "תקיפת הכיבוש על בניין מגורים בשכונת אל-רמל מערב עזה היא המשך השמדה והסלמה במטרה לאלץ את האזרחים לפנות את העיר. זה חלק מתוכניות הכיבוש להרוס את עיר עזה ולהעביר את תושביה בכפייה. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית להתערב מיידית לעצור את התוקפנות ולנקוט צעדים מרתיעים נגד הכיבוש ולהביא את מנהיגיו לדין על פשעיהם".

תגיות:
חמאס
/
צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף