צה״ל החל ביממות האחרונות בפעולות הריכוך לצד המשך כיתור העיר עזה. כרגע מדובר במהלכים טקטיים שנועדו לבצע תמרון קרקעי עם כמה שפחות נפגעים בקרב הלוחמים ובקרב החטופים שחלקם מוחזקים בעיר עזה.
הודעתו של תא״ל דפרין שעושה שכל וסדר. ההודעה מציגה את ישראל וצה״ל לא כמו בריון שכונתי, לא כצבא של עם המחפש נקמה או חלילה צמא דם כמו שמנסים להציג את ישראל בעולם. הדברים של צה״ל היו ברורים - ישראל פועלת כנגד החמאס, גם אם הוא מסתתר מתחת לאדמה או לחילופין בגורדי השחקים של עזה.
שיהיה ברור - ההודעה של כ"ץ לא כוונה לחמאס וגם לא לקהילה הבינלאומית. כ"ץ כיוון אותה לחברי מרכז הליכוד, לבייס הימני שהיה רגע לפני קבלת השבת הקדושה. הדברים של כ"ץ עשו ועושים נזק בלתי הפיך לחיילי צה"ל, ולמדינת ישראל.
אלא שנתניהו לא מבין שכמה שרים בממשלתו, ובראשם שר הביטחון, מתנהלים כאחרוני הבריונים. שרק בשל מוצא פיהם ישראל תאלץ לשלם מחירים כואבים: מול מדינות בעולם, מול ניסיונות לרדוף את לוחמי צה״ל, קריאות לעצור את המלחמה בטרם הושגו היעדים שלה, ומעל הכל סיכון חיי החטופים.
תקיפת הבנה הגיעה לערוצי החדשות עולם כמעט מייד. אפקט הבניין הקורס היה מרשים כפריים טלוויזיוני, אלא שאחריו נראו תמונות של אימהות אוחזות בתינוקות פצועים, בשיירות של פליטים פצועים פלסטינים, ועוד תמונה אחת של טנק של צה״ל בתוך עזה ההרוסה, ולבסוף - תמונה של ישראל כ"ץ וציטוט דבריו מילה במילה, לא פריים שהוא היה מעדיף לשים כתמונת הפרופיל שלו ברשתות החברתיות.
הנרטיב של כ"ץ, שכוון למרכז הליכוד, הגיע לכל בית באירופה. ב-BBC הערוץ הנצפה ביותר ביבשת, התמונות ודברי השר כ"ץ שודרו בכל המהדורות, פתחו את תוכניות החדשות ברחבי העולם.
בזמן האחרון, מאז שבליכוד מריחים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא סוג של ״חיה פצועה״, החלה מלחמת הירושה. הדברים של כ"ץ בסוף השבוע כמו גם האמירות על "עשר המכות" על החות׳ים בתימן, הם אמירות שמכוונות רק למקום אחד - למרכז הליכוד. ראש הממשלה חייב לעשות לזה סוף ולסתום לכ"ץ ולעוד כמה שרים את הפה והטוויטר.