המומחים נוטים להגדיר את הדוח כ"בלון ניסוי" - איתות לאפשרות של צעדים מדיניים בעתיד, גם אם בשלב זה הם אינם עומדים על הפרק. בקטאר מנסים להציג עצמם כמי שממשיכים למלא תפקיד תיווך, אולם בפועל נדרשים להתמודד עם ביקורת בינלאומית גוברת על כך שהם משמשים אכסניה להנהגת חמאס.
עוד הוסיף: "זה מלמד שבדוחה מרגישים בטוחים יותר, בין היתר בזכות התמיכה שקיבלו מנשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שאמר השבוע על מאמציהם: 'אתם עושים עבודה נהדרת בעזה'. יחד עם זאת, הקטארים יודעים שהעמדה האמריקאית עשויה להשתנות, ולכן הם מנסים להכשיר את הקרקע לכל תרחיש - כולל האופציה של גירוש ההנהגה".
לדברי אדמוני, עצם פרסום המחקר כעת מהווה ניסיון "לבדוק את השטח": "מדובר במסמך אקדמי למחצה, שעדיין לא זכה לחשיפה רחבה. אבל זהו בלון ניסוי שנועד להכניס גם את האפשרות של גירוש בכירי חמאס לדיון הציבורי - גם אם כרגע היא לא נראית סבירה".
הערכה היא כי המסר הקטארי נועד בעיקר לאוזניים מערביות - להדגיש שקטאר היא עדיין שחקן מרכזי במהלכים האזוריים, גם אם בפועל היא נאלצת להלך בין הטיפות: בין תפקידה כמתווכת לבין הביקורת על האירוח המתמשך של הנהגת חמאס בשטחה.