עצב ואפילו לחלוחית בעין: בעולם הערבי נפרדים מאביחי אדרעי

הדיווח על פרישתו של דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי הצית גל תגובות בעולם הערבי - בין מתקפות חריפות להודעות הערכה נדירות. בתקשורת הערבית תואר כמי שהותיר חותם תקשורתי ואסטרטגי ייחודי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אל"ם אביחי אדרעי בעיירה אל-חיאם בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל בערבית

העיתונאי הלבנוני טוני בולוס כתב בחשבון ה־X שלו כי "אדרעי, שהפך לדמות מוכרת בעולם הערבי, סיים את תפקידו לאחר קריירה ארוכה". עיתונאי ערבי נוסף, תאמר, כתב: "אדרעי השאיר חותם משמעותי במזרח התיכון, ועשה רבות למען ביטחון ישראל למרות כל הקשיים. דמות שלא תחזור".

לצד מתקפות מילוליות חריפות על פעילותו הצבאית, הופיעו גם תגובות יוצאות דופן בטון הפיוס. גולש אחד כתב: "אביחי אדרעי מנומס, עדין ונעים. אני אוהב אותו מאוד". אתרי חדשות מרכזיים, בהם Sky News Arabia פרסמו דיווחים רשמיים יותר, בהם תואר אדרעי כ"דמות תקשורתית שעוררה מחלוקת בעולם הערבי ובישראל כאחד- מי שנאהב, נואץ או נלעג, אך הותיר חותם אסטרטגי בתקשורת הישראלית".

תגיות:
אביחי אדרעי
/
דובר צה"ל
/
דובר צה"ל בערבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף