המהפכה של הרמטכ"ל אייל זמיר: כך ייראה צה"ל בשנים הקרובות

בהודעת דובר צה"ל נטען כי הרמטכ"ל קבע, כי על מנת לסנכרן את כלל התהליכים העתידיים הנובעים מהדו"ח ולבצע בקרה על יישומם, יוקם צוות היגוי לבקרה והטמעה בראשות סגן הרמטכ"ל

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
חברי עוטף עזה מלווים את השיירה עם ארבל יהוד וגדי מוזס | צילום: אבי אשכנזי
סמי תורג'מן
סמי תורג'מן | צילום: דובר צה''ל

בהודעה נטען כי הרמטכ"ל קבע, כי על מנת לסנכרן את כלל התהליכים העתידיים הנובעים מהדו"ח ולבצע בקרה על יישומם, יוקם צוות היגוי לבקרה והטמעה בראשות סגן הרמטכ"ל. הצוות יוודא כי התהליכים מוטמעים בתוכנית העבודה הצה"לית. עוד נמסר כי בשבועות הקרובים יבוצע יום עיון ייעודי לפורום המטה הכללי בו יוצגו התייחסויות האלופים ויפורט תהליך הטמעת הלקחים אשר יהיו תחת אחריות הגופים השונים, וכי הצגה נוספת לפורום הספ"כ של צה"ל תבוצע בסמיכות.

מדברי הרמטכ"ל: "אנחנו מתקדמים לשלב הבא בנושא התחקירים של השבעה באוקטובר והוא שלב הטמעת הלקחים בתוכנית העבודה של צה"ל ומימושם. מחובתנו להישיר מבט לכישלון ולהפיק ממנו כל שניתן על מנת לוודא שהוא לא יחזור, שלמדנו כל מה שניתן ללמוד על מנת לשפר את כושרו של צה"ל. אני מאמין שתהליך זה ילווה את צה"ל שנים קדימה, ועלינו לוודא כי הוא מוטמע היטב בכל מרכיבי המערכת".

אייל זמיר
אייל זמיר | צילום: אוליבייה פיטוסי, פול / הארץ

הסיכום של הרמטכ"ל יופץ באופן רחב בצה"ל דרך פורום  סגל הפיקוד הבכיר שיבוצע. לאחר ההצגות הכוונה להתקדם קדימה, לשלב ההטמעה והיישום. לא מתוכנן עיסוק נוסף בנושא. מקורבי הרמטכ"ל רא״ל אייל זמיר אומרים כי הוא נחוש להמשיך להוביל את צה"ל קדימה, לא לשקוע בתחקירים אין סופיים שיפגעו בכשירות צה"ל ולהתמקד כעת באנשים, במשימות ובאתגרים המבצעיים.  הרמטכ״ל סבור כי כל עיסוק נוסף מכאן והלאה מצריך הקמת ועדת חקירה חיצונית ובכלל כך הטלת מסקנות אישיות כלפי קצינים נוספים.

תגיות:
אייל זמיר
/
תחקירי שבעה באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף