אחרי אוסטרליה: היעד המרכזי שאיראן רוצה לפגוע בישראל דרכו | אבי אשכנזי

בכירי מערכת הביטחון הישראלית לא מופתעים מהפיגוע המחריד בסידני - ובטח לא אנשי המוסד, שכבר הזהירו את הרשויות שיש תאי טרור שעומדים לפעול. הטרור הגלובלי של איראן לא עוצר - ולראש המוסד הבא יש עבודה רבה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
11 דקות של אימה: תיעוד הפיגוע הקשה בסידני אוסטרליה | צילום: רשתות חברתיות

"טרור ללא טביעת אצבע איראנית – מידור גבוה, גיוס זרים, שימוש בפליליונרים ותקשורת חשאית: כך נראים 'מאחורי-הקלעים' של מנגנוני הטרור האיראנים", נאמר בראש ההודעה שפרסם המוסד.

דדי ברנע
דדי ברנע | צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

המוסד פרסם בחודש שעבר את הדברים הבאים: "בצל הניסיונות המתמשכים של המשטר האיראני לקדם טרור נגד יעדים ישראלים ויהודים ברחבי העולם, המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים חושף לראשונה פרטים חדשים על אודות האחראים לניסיונות פיגוע מרכזיים שסוכלו בשנים 2025-2024 באוסטרליה, יוון וגרמניה. מאז אירועי שבעה באוקטובר הרחיבה איראן את מאמציה לפגוע ביעדים ישראליים ויהודיים ברחבי העולם. בזכות פעילות אינטנסיבית של המוסד עם גופי המודיעין והביטחון בארץ ובעולם, סוכלו עשרות צירי פיגוע שאיראן קידמה. סיכולים אלו הצילו חיי אדם רבים, ואפשרו נקיטת צעדים חקירתיים ומשפטיים נגד המעורבים בטרור".

המוסד ציין כי בעקבות העלייה בפעילות הטרור האיראנית ומעצרי התשתיות של המנגנון של סרדאר עמאר על אדמתן, נקטו רשויות החוק באוסטרליה ובגרמניה צעדים מדיניים חריפים נגד בכירים איראנים. בין הצעדים שבוצעו כנגד המעורבים: גירוש השגריר האיראני מאוסטרליה והכרזתו כאישיות בלתי רצויה, וקריאה לשגריר האיראני בגרמניה לשיחת נזיפה.

אירוע ירי באירוע חנוכה בסידני שבאוסטרליה
אירוע ירי באירוע חנוכה בסידני שבאוסטרליה | צילום: צילום מסך רשת X

בכיר במערכת הביטחון אמר אתמול לאחר הפיגוע כי תאי הטרור הפועלים באוסטרליה הם רבים מאוד וקשורים ישירות לאיראן, לחמאס ולחיזבאללה, אבל המודל שמפעילה איראן באוסטרליה הוא רחב והוא מקיף יעדים רבים בעולם. "אנחנו נראה אירועים כאלה גם באירופה וגם ביעדים אחרים בעולם. המוסלמים חדרו לכל פינה באירופה, באסיה, באוסטרליה - ויש יד מכווינה לקדם מתווה טרור. זה נעשה באמצעות הכוונות ברשתות החברתיות, יש מי שדואג לממן ואף לספק אמצעי חבלה ונשק - בדיוק כפי שנעשה על בסיס יום יומי גם כאן באיו"ש באמצעות גורמי טרור מחוץ כמו חמאס וחיזבאללה, המכווינים וממנים בחסות איראן דרך חמאס והג'יהאד איסלאמי בטורקיה, חיזבאללה או חמאס מלבנון או קטאר"

תגיות:
טרור
/
איראן
/
התרעה לפיגוע
/
המוסד
/
פיגועים
/
אירוע ירי
/
טרור עולמי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף