בצה"ל אומרים כי לאחר בחינת כלל הצוערים, "כשכל מקרה נבחן לגופו באופן יסודי, מקצועי וענייני, הוחלט ששני צוערים לא יסיימו את הקורס הנוכחי וימשיכו את הכשרתם עם הקורס הבא", אמרו בצה"ל, כך שבסוף החודש יעמדו על רחבת המסדרים בחצרים 37 צוערים שיקבלו את דרגות הקצונה את כנפי הטייס.
כזכור' בשבוע שעבר נחשף כי בתום אימון "סדרת שבי"' שבוע האימונים הקשה ביותר מנטלית, וכשהחניכים השלימו שלוש שנות קורס והם עומדים שלושה שבועות לפני סיום הקורס, בעת שהיו בבית מלון קיבלו שלושה מהצוערים ביקורים בניגוד לפקודה שעל החניכים להיות בבידוד.
המפקד הועמד בפני וועדה מיוחדת של חיל האוויר והוחלט להדיחו מהתפקיד בבית הספר לטיסה. מדובר בטייס קרב שזכה להרבה מאוד הערכה על חלקו בפעילות מבצעית במהלך המלחמה כולל על חלקו בתקיפות ביעדים רחוקים מגבולות ישראל.
מדובר דובר צה"ל נמסר: "בהמשך לאירועים החריגים שהתקיימו בבית הספר לטיסה לפני כשבועיים. התקיימה ועדה בראשות ראש להק כוח אדם, בה הוחלט כי מפקד הטייסת בדרגת רב-סרן לא יוכל להמשיך בתפקידו בבית הספר לטיסה ויועבר לתפקיד אחר".