לוחמי מילואים עם נשק מתקדם: היחידה בצה"ל שהמחבלים באיו"ש רועדים ממנה

אחד מלקחי 7 באוקטובר של צה״ל היה הקמת חמש יחידות התערבות מהירות, שיהיו פרוסות מגבול לבנון ורמת הגולן, הבקעה, איו״ש, עוטף עזה ועד ליחידה הוותיקה לוט״ר אילת, שפועלת בערבה שנים רבות

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
פעילות כוחות צה"ל באיו"ש | צילום: דובר צהל

אתמול (שלישי), שנה לאחר הקמת יחידת ית"מ איו"ש, צה"ל אפשר לחשוף חלק מפעילות היחידה שהשלימה את הקמתה והפכה לאחרונה כיחידה מבצעית הפועלת תחת אוגדת איו"ש. "היחידה הוקמה במסגרת לקחי 7 באוקטובר, מתוך הבנה כי יש צורך בגזרות הגנה עם מרחבי יישובים זמינות של כוחות מיומנים ועם יכולת אש קטלניות. כלל לוחמי היחידה הם לוחמים במילואים, הם חלק מהגזרה, הם חלק מהסביבה והם מכירים את הגזרה בה הם פועלים באופן מיטבי", אומר סא״ל ש׳ מפקד היחידה.

ית''מ איו״ש
ית''מ איו״ש | צילום: דובר צה''ל
ית''מ איו״ש
ית''מ איו״ש | צילום: דובר צה''ל

לוחמי היחידה צוידו בכלי רכב מהירים בדומה לכלי הרכב של הימ״מ והיחידות המיוחדות של צה״ל. "ללוחמים יש בזמינות ציוד הלחימה וציוד קשר כך שזמן התגובה שלהם הוא קצר ביותר. במהלך השנה נדרשה היחידה לבצע פעולות התערבות בעקבות פיגועים שאירעו במרחבים מחוץ לישובים באיו״ש", אומר סא״ל ש׳.

תגיות:
צה"ל
/
יחידות מיוחדות
/
תחקירים
/
טבח ה-7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף