הסבב החל עם ההתקפה על העיר עזה במסגרת מבצע "מרכבות גדעון ב׳", ובהמשך, לאחר הפסקת האש, נדרשו הכוחות להקים ולאחוז בקו הצהוב במרחב ח'אן יונס.
מפקדי הסיירת מספרים על ניסיונות חוזרים ונשנים של חמאס לאתגר את הכוחות ולבחון את תגובתם. "אנחנו מזהים כל הזמן, באמצעות כלים מהאוויר, ניסיונות התקרבות - לפעמים בלילה ולפעמים ביום - כדי לראות איך נגיב", אומר רס״ן ע׳.
"הם ניסו להתקרב בנקודות שונות לקו הצהוב, שהוגדר במרחקים מהמאחז. זה לא היה אתגר משמעותי, אבל היו ניסיונות - לפעמים יותר ולפעמים פחות", הוא מוסיף.
"במהלך התקופה מצאנו כל מיני דברים. לא תמיד חדשים, אבל תמיד מוצאים. עכשיו אנחנו בשלב של טיהור ואחיזת המרחב בהקשרי הגנה - פחות דברים חדשים, אבל מדי פעם עדיין מוצאים אמצעי לחימה".
רס״ן א׳ מציין כי גם באזורים שכבר פעלו בהם בעבר נמצאו אמצעי לחימה: "מצאנו כל הזמן אמל״ח שהושאר מאחור. כל פעם שאתה מתעמק יותר בשטח או מגיע לאזור שלא נגעו בו - ובמיוחד אזורים שבהם שהו חטופים - אפשר למצוא אמצעי לחימה".
רס״ן ש׳ מתאר את האתגרים במהלך הפסקת האש: "ביום הראשון של הפסקת האש היו המון עזתים שניסו לחזור לבתים שלהם, וכל פעם חצו את הקו הצהוב. היינו צריכים לדחוק אותם אחורה בלי לפגוע בחפים מפשע. לאחר מכן החל שלב של כניסה רחבה של סיוע הומניטרי. חמאס תמיד השתלט על הסיוע, ואנחנו ניסינו להגיב היכן שניתן ובהתאם להסכם".
עוד הוא מוסיף כי "כל ניסיון לחדור לכיווננו כשל. הם לא הצליחו באמת, וידענו לדחוק לאחור ולחסל את מי שצריך. בחודש השני זה כבר היה קו הגנה קלאסי יותר, שמזכיר את רצועת הביטחון בעבר. בכנות - זה לא מה שאתגר אותנו, אבל צריך להישאר דרוכים".