בצה"ל מזהים מצוקה באיראן - נערכים לתמרון עצים בלבנון

ביממה האחרונה ירו האיראנים מספר מצומצם של טילים לישראל. בצה"ל מזהים מצוקה: "החיילים האיראניים מפחדים לצאת ולשגר טילים". גורם צבאי: מפנים משאבים לשלב הבא

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפת מערכת טילים באיראן | צילום: דובר צה"ל

"החיילים האיראנים מפחדים"

"אנחנו מזהים את המצוקה שלהם. הלחץ מהאוויר על מרחבי השיגור עושה את שלו. החיילים האיראנים מפחדים לצאת ולשגר טילים. הם מבינים שהסיכוי שלהם לשוב אחרי שיגור הוא נמוך ביותר. אנחנו ממשיכים להשמיד משגרים וטילים וכן פוגעים ביכולת הפיקוד ושליטה וזה משפיע על יכולות השיגור", אומר גורם צבאי ל"מעריב".

עוד הוא מסביר: "איראן בנתה את הכוח שלה על הטילים הבליסטיים, היא תוכננה לשגר בכל יממה מאות טילים כאשר בכל מטח בין 30 לארבעים טילים. היום הם לא הצליחו להוציא יותר מכמות מצומצמת של טילים בכל היממה. לא מדובר באירוע חד פעמי אלא אנחנו רואים בימים האחרונים את הירידה הזאת".

"נכנסנו לשלב השני של המערכה"

תקיפות צה''ל בטהרן
תקיפות צה''ל בטהרן | צילום: רשתות ערביות

"אנחנו לא באותו היקף פעילות של היממות הראשונות. כרגע נכנסנו לשלב שני של המערכה. המכה הראשונה ניתנה בהתחלה עכשיו אנחנו צרכים לשמור אורך נשימה לטווח ארוך של עוד ימי לחימה ארוכים", אומר הגורם הצבאי.

לדבריו, "אנחנו צריכים להיערך ללחימה שתימשך שבועות ואפילו חודש עד חודשיים. לכן אנחנו צרכים ליצור רצף תקיפות. אנחנו צריכים לאפשר מנוחה לצוותים לטפל במטוסים באופן יותר יסודי, ולכן רצף וכמות הכלים הותאמה לשלב הזה של הלחימה".

בצה"ל אומרים כי שינוי הפעילות של חיל האוויר יאפשר לצה"ל לפנות משאבים כבר בזמן הקרוב לצורך תמרון עצים בלבנון.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
צה"ל
/
חיל האוויר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף