צה"ל חושף כיצד ארגון הטרור חיזבאללה מסווה ירי ממשאיות אזרחיות ומסכן את תושבי לבנון הגרים בערי וכפרי החוף. חיל הים קיבל הנחיה לתקוף משאיות סגורות הנוסעות בציר החוף הלבנוני. החשש בצה"ל כי המשאיות משיטות טילי קרקע-ים.
בצה"ל אומרים כי המשאיות נוסעות בתוך יישובי החוף ומסתוות לאזרחיות בכדי להיטמע בקרב האוכלוסייה במרחב. "תושבי לבנון, הארגון שגרר אתכם למלחמה בשירות איראן נתפס כעת שוב כארגון טרור ציני שמסכן את חייכם לטובת האינטרסים הטרוריסטים שלו. צה"ל מזהיר, כל משאית הנוסעת בקרבת החוף עלולה לסכן את עצמה בעקבות היטמעות לחזבאללה במרחב", הזהיר אל"מ אביחי אדרעי את תושבי דרום לבנון.
מאז החלה המערכה צה"ל מפעיל את שייטת 3, שייטת הסטילים של חיל הים, אשר פועלת מול חופי לבנון והם תוקפים מטרות בקו החוף ובעומק לבנון. במקביל חיל הים עסוק בפעילות של הגנה על נכסים ימיים של ישראל מפני איום טילי קרקע-ים ומתקפות ימיות.
הנוף בצפון השתנה
אזעקות, שיירות של מובילי טנקים, כלי רכב צבאיים ואוטובוסים המובילים לוחמים צפונה. כך נראה במהלך היום הנוף בצפון הארץ. האובך הכבד כיסה את דרום הארץ והמרכז. אולם מקו זיכרון יעקב צפונה משתנה הראות, האובך מוסר וענני החול נעלמים לטובת טפטוף קל של גשם. אבל הגשם הוא לא הדבר היחיד שיטפטף היום בצפון, אלא גם הרקטות והכטב"מים ששיגר חיזבאללה. כולם יורטו או נפלו בשטחים פתוחים מבלי לגרום לנפגעים או לנזק.
הראות הצפויה הייתה בהירה, אולם הערפל לקראת הבאות הורגש היטב בכל פינה בכבישי הצפון. הכבישים היו ריקים מתנועת מטיילים. בתי הקפה והמסעדות לאורך כביש 90, כמו גם ביישובים השונים בגליל, היו ריקים. רובם היו סגורים. במרכז הקטן בצומת כוח ישבו כמה חיילים סביב אחד השולחנות. הם הניחו גזייה קטנה והכינו קפה שחור חזק של בוקר.
לאורך כביש 90 מצומת עמיעד צפונה נראו מובילי הטנקים שעליהם טנקי מרכבה וכלי רק"מ. בנתיב הנסיעה ממול נראו מובילים אחרים כשהם יורדים ריקים כדי להעמיס כנראה מחדש את כלי המלחמה. מרבית תנועת כלי הרכב בכבישים היא תנועה של שיירות של כלי רכב מסוג האמר של צה"ל, וכן אוטובוסים שמסיעים לוחמים צפונה. מפעם לפעם נשמעים ממעל מסוקי התקיפה של חיל האוויר וכן מטוסי הקרב שעושים דרכם לעוד גיחה או חזרה מלבנון.
צה"ל, כך נראה, נחוש לפעול בעוצמה בלבנון. סדר הכוחות ההולך ומתרכז בגליל לא מותיר מקום לספק. גם התושבים מבינים כי צה"ל בדרכו פנימה. הרחובות בקריית שמונה, ראש פינה, חצור הגלילית ונהריה נראו כמו רחובות רפאים, והתושבים מסתגרים בבתים. כל מספר דקות נשמעת ההתראה של פיקוד העורף, פעם על ירי טילים ופעם על חדירת כלי טייס עוין. על פי הנראה כרגע, צה"ל עוד לא אמר את המילה האחרונה בלבנון, ומלחמת "חיצי צפון 2" תתחיל כנראה בשעות או ביממות הקרובות.
"נתקוף את האויב בנחישות על מנת להרחיק את האיום מישובנו"
כחלק מהמהלך לחיזוק ההגנה על תושבי הצפון, כוחות צוות הקרב החטיבתי 7 בפיקוד אוגדה 36 פעלו בשבוע האחרון בפשיטות ממוקדות במרחב דרום לבנון להשמדת תשתיות טרור וחיסול מחבלי חיזבאללה.
עד כה צוות הקרב החטיבתי 7 חיסל עשרות מחבלים והשמיד עשרות תשתיות טרור בניהם, מחסן אמצעי לחימה, מפקדה ועמדות תצפית של ארגון הטרור חיזבאללה.
במקביל פיקוד הצפון ממשיך בהערכות לקליטת כוחות נוספים במהלך השבוע הקרוב, בהתאם להנחיית הרמטכ"ל. כמו כן, כוחות חטיבת גולני סיימו את התייצבותם ולאחר רענון החטיבה ערוכה לקבלת פקודה על פי הערכת מצב.
פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון, בהגנה קדמית מהווה שכבת הגנה נוספת על תושבי הצפון. צה"ל ימשיך לפעול בעוצמה נגד ארגון הטרור חיזבאללה במקביל לפגיעה במשטר הטרור האיראני ושלוחותיו.