בדיקת צה"ל העלתה אז כי תא"ל גופמן, אז מפקד אוגדה 36, יזם את הפעלת אלמקייס לצרכי מודיעין ללא אישור משפטי או תיאום עם גורמי המודיעין.
"המעשה של האלוף גופמן בפרשה הוא חמור ברף העליון. השימוש בנער והשתיקה אחר כך הם בגדר אירוע שקשה לעבור לסדר היום. ההתלבטות של השופט היא במקומה", אמר גורם ביטחוני.
כזכור, ביום ראשון האחרון הוועדה המייעצת למינויים בכירים, בראשות נשיא בית המשפט העליון בדימוס אשר גרוניס, התכנסה לראשונה זה כחודשיים לדיון במינויו של גופמן לתפקיד ראש המוסד. בתום הדיון לא התקבלה החלטה, והליך בחינת המועמדות נמשך.
עצם כינוס הוועדה נחשב לצעד משמעותי בהליך, לאחר תקופה ממושכת שבה לא התכנסה, בין היתר על רקע מצבו הבריאותי של גרוניס. כעת, עם חידוש הדיונים, שב המינוי למסלולו הרשמי - אך הסוגיות המרכזיות שמעיבות עליו טרם הוכרעו.