בפיקוד העורף הוחלט לפי שעה שלא לשנות את מדיניות התגוננות והיא נותרה כפי שהייתה עד סוף השבוע. "בתום הערכת המצב, מדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף נותרת ללא שינוי ותהיה בתוקף עד יום חמישי, 7 במאי 2026, בשעה 20:00", נאמר בהודעה שפרסם דובר צה"ל.
ההערכה בצה"ל היא כי כרגע המתיחות הצבאית בים הערבי היא מוגבלת ואזורית, כאשר לאיראן בשלב הנוכחי אין אינטרס לפעול ישירות מול ישראל. ההערכה היא כי איראן תורה לחיזבאללה להגביר את עוצמת האש כנגד כוחות צה"ל בלבנון ובקו הגבול. אולם בצה"ל לא לוקחים כל סיכון ובאמ"ן ובאגף המבצעים עוקבים אחר המתרחש בשעות האחרונות. צה"ל פועל בתיאום מלא עם הצבא האמריקני לכל התפתחות.
גורמים ישראליים בכירים במערכת הפוליטית מסרו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש. אם איראן תתקוף את ישראל - היא תשלם מחיר כואב". לפי שעה, בישראל מעריכים כי האיראנים מבקשים לתחום את האירוע לזירת המפרץ.
עם זאת, ההערכה היא כי טהרן מצויה במלכוד: אם לא תסלים - היא מוותרת דה-פקטו על קלף הורמוז, ואם תסלים - היא עלולה לספק לכלל הצדדים עילה לחזור ללחימה. בישראל סבורים כי המהלך שמוביל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במצר הורמוז מתגלה בשלב זה כאפקטיבי יותר מחלק מהתקיפות שבוצעו עד כה.