נכנסים לחדרים ולמשרדים: המטרד הגדול של הצפון מצא בסיס חדש

חיילים והורים מדווחים על להקות חזירי בר שפשטו על מחנה צבאי, נכנסות למגורים ומעוררות חשש לפגיעה. בצה"ל אומרים כי מתבצעות פעולות מניעה, החלפת גדר ודילול בשיתוף רשות הטבע והגנים

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
חזיר בר שפלש לתוך מחנה עופר ביהודה ושומרון | צילום: באדיבות המצלם

אלא שלאחרונה גילו חיילים המשרתים במחנה עופר באיו"ש כי גם המחנה משמש אכסניה ללהקות חזירי בר, שמגיעות מהמרחבים הירוקים באזור אל תוך שטחי הבסיס. במרבית המקרים, להקות החזירים פוקדות את המחנה בניסיון לאתר מזון.

חזיר בר שפלש לתוך מחנה עופר ביהודה ושומרון
חזיר בר שפלש לתוך מחנה עופר ביהודה ושומרון | צילום: באדיבות המצלם

לדברי הורי החיילים, המשרתים בבסיס העלו יותר מפעם אחת בימים האחרונים את הסוגיה, שמפחידה רבים מהם. אולם עד כה, לדבריהם, צה"ל לא מצא את הכלים לפעול ביעילות מול חזירי הבר שפשטו על הבסיס.

מדובר צה"ל נמסר: "צה"ל פועל בשיתוף הגורמים הרלוונטיים לטיפול בסוגיית חזירי הבר במרחב הבסיס ולקידום פתרונות לתופעה. במסגרת זו מתקיימות בדיקות שוטפות במרחב המחנה, מתבצעת החלפת הגדר במחנה עופר לגדר איכותית ומותאמת יותר, וכלל מגורי החיילים מגודרים. בנוסף, בוצעו פעולות מניעה על ידי רשות הטבע והגנים. ככל שתתקבל פנייה בנושא, היא תטופל ותיבדק בהתאם".

גורם צבאי הוסיף ואמר: "בוצעו מספר פעולות לצמצום התופעה, ובהן פעולות דילול המתבצעות על ידי רשות הטבע והגנים. פעילות נוספת צפויה להתקיים בימים הקרובים".

תגיות:
צה"ל
/
חיפה
/
חזיר בר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף