צה"ל: פועלים להסרת איומים והגנה על תושבי הצפון
בתגובה להכרזות האיראניות, פרסם צה"ל היום (חמישי) את מפת המרחב הביטחוני שבו פועלים כוחות צה"ל בדרום לבנון, והסביר כי בהתאם לצורך המבצעי, צה"ל נפרס במרחב הביטחוני, כ-10 ק"מ בתוך שטח לבנון.
"צה"ל ימשיך לאחוז במרחב הביטחוני, בהתאם לצורך המבצעי, להסיר איומים על כוחותיו ולבסס הגנה אפקטיבית על יישובי הצפון", אומרים בצה"ל בעקבות הסכם ההבנות בין ארה"ב לאיראן.
עוד אומרים כי צה"ל ימשיך להסיר איומים על כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל שיזוהו מעבר למרחב הביטחוני. בצה"ל מציינים כי הצעדים להמשך עדיין נידונים במסגרת השיח המדיני במו"מ הישיר בין ישראל ללבנון. הצוותים יתכנסו פעם נוספת בשבוע הבא.
באשר לפעילות חיל הים אומרים בצה"ל כי המרחב הביטחוני הימי הוא המשכו של המרחב הביטחוני היבשתי, והוא יוצא לים בקורס (כיוון) 280, זאת בהתאם להחלטת דרג מדיני.
בצה"ל מדגישים כי הפעילות המבצעית נמשכת, וכי התקרבות למרחב הביטחוני מסוכנת. צה"ל קורא לפעול בתיאום עם צה"ל ולתושבי לבנון להימנע מהגעה למרחב הביטחוני בשל הסכנות במרחב זה.