האלימות בשומרון: פלסטיני נפצע מירי חייל - בצה"ל מתחקרים

בצה"ל מתחקרים אירוע שבו פלסטיני נורה סמוך לאזור ג'נין. בצה"ל עולה שלוחם הצטרף לרועה צאן מהחווה "זית לגלבוע", ובשלב מסוים הם חשו איום מפלסטינים. כוחות של צה"ל מהחווה הגיעו - וחייל ירה באוויר ואז ברגלו

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
פלסטיני נפצע באירוע אלימות בשומרון
פלסטיני נפצע באירוע אלימות בשומרון | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
3
גלריה

בצה"ל מתחקרים את האירוע בו לוחם צה"ל ירה היום (שבת) לעבר פלסטיני בסמוך לכפר פקועה, איזור ג'נין. הפלסטיני נפצע ברגלו.

אירוע אלימות בשומרון
אירוע אלימות בשומרון | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
פלסטיני נפצע באירוע אלימות בשומרון
פלסטיני נפצע באירוע אלימות בשומרון | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

מתחקיר ראשוני עולה כי רועה צאן ישראלי מהחווה "זית לגלבוע" יצא לרעות את הצאן בליווי חייל שאיבטח אותו. בשלב מסוים, כך לפי התדרוך הראשוני, רועה הצאן חש סכנה כאשר פלסטינים מהכפר פקועה החל לסגור עליו. השניים הזעיקו כוחות תגבור של צה"ל מהחווה "זית לגלבוע".

בשלב מסוים כאשר הכוח חש בסכנה, אחד החיילים, לוחם בסדיר שהגיע לאזור ככח תגבור ביממות האחרונות לאיו"ש, החייל ירה באוויר. מיד לאחר מכן ירה לעבר פלג גופו התחתון של הפלסטיני. כתוצאה מהירי נפצע הפלסטיני, והוא פונה לבית החולים. בצה"ל בודקים את נסיבות הירי, ובבדיקה ראשונית נטען כי הירי התרחש לאחר שהכוח חש איום.

השגריר אמר בעת ביקורו: "המסר הברור שלנו הוא שפשע הוא פשע, טרור הוא טרור. כאשר אנשים עושים זאת, הם צריכים לצפות לכך שיהיו לכך השלכות חמורות". האקבי אמר את הדברים לעיתונאים בתורמוס עיא, בהתייחס לאלימות נגד פלסטינים באזור. עם זאת, לפי הדיווח, הוא נמנע ממתיחת ביקורת ישירה על ממשלת ישראל או על ישראל כמדינה.

תגיות:
פלסטינים
/
מתנחלים
/
יהודה ושומרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף