"הייתה בהלה בבסיס": 9 חיילות חשו ברע אחרי ארוחת החג

תשע חיילות מבסיס הטירונים ניצנים דיווחו על תסמינים של כאבי בטן, לאחר ארוחת ערב ראש השנה. אבא של אחת מהן מסר למעריב: "בתי סיפרה על בהלה בבסיס בעקבות האירוע". מצה"ל נמסר כי החיילות הועברו לבדיקה רפואית

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
עקבו אחרינו
חיילת במדי ב׳
חיילת במדי ב׳ | צילום: רויטרס
2
גלריה
כאב בטן
כאב בטן | צילום: ingimage ASAP

"היא גם סיפרה על חיילת, אחת מבין אלו שחשו ברע, שעלתה לשמירה ובמהלכה היא נפלה בגלל חולשה שפקדה אותה ושברה את היד", הוסיף האב. החיילים סיפרו עוד, כי למרות שהחיילות שחשו כאבי בטן דיווחו על כך, רובן, למעט שתיים מהן, לא הועברו לטיפול בבית חולים אלא קיבלו מענה רפואי בבסיס: "הבת סיפרה כי היתה שם בהלה בגלל האירוע הזה" אמר האב.

גורם בצה"ל מסר למעריב: "לאחר בדיקה שנערכה במקום, אין תחלואה רחבה בקרב הטירונים בבט"ר ניצנים. במהלך היום פנו מספר מצומצם של חיילות עם תלונות על תסמינים במערכת העיכול. בעקבות הפנייה ובהנחיית המ"פ, בוצע תשאול אקטיבי בקרב כלל חיילי הפלוגה, במטרה לאתר מקרים נוספים. לאחר בדיקה מעמיקה, כ-9 חיילות ענו להגדרת המקרה, קיבלו טיפול רפואי בהתאם למצבן, ובמידת הצורך נשלחו למנוחה ביחידה. גורמי הרפואה מעודכנים ומפקחים על הטיפול בחיילות המדוברות".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "אין תחלואה רחבה בקרב הטירונים בבט"ר ניצנים. במהלך היום פנו מספר חיילות עם תלונות על תסמינים במערכת העיכול. בעקבות הפנייה ובהנחיית המ"פ, בוצע תשאול אקטיבי בקרב כלל חיילי הפלוגה, במטרה לאתר מקרים נוספים. לאחר בדיקה מעמיקה, כ-9 חיילות ענו להגדרת המקרה. החיילות הנ"ל קיבלו טיפול רפואי בהתאם למצבן, ונשלחו למנוחה ביחידה. גורמי הרפואה מעודכנים ומפקחים על הטיפול בחיילות המדוברות.

הטענות על אוכל מקולקל נבדקו ונשללו על הסף, לא מוכר מחסור במזון בבסיס. המטבח מספק מענה הזנה באופן קבוע וראוי במהלך תקופת החג לפי זמני הארוחות. כל טענה נוספת שתעלה מהמשרתים בבסיס תיבדק לעומק על ידי המפקדים, צה"ל רואה חשיבות עליונה בשמירה על בריאות משרתיו ויפעל ככל שיידרש על פי הנחיות גורמי הרפואה".

תגיות:
צה"ל
/
ראש השנה
/
ניצנים
/
קלקול קיבה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף