איראן עשויה לתקוף ראשונה לפני ה-3 בנובמבר: "בהחלט אפשרות"

חוקר איראן דני סיטרינוביץ' מזהיר ב-103fm מפני אפשרות שאיראן תתקוף ראשונה ומשרטט מתווה לסבב נוסף: פגיעה במרכזי נתונים, ניתוק קווי אינטרנט ואף פלישה למדינות המפרץ

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
טיל איראני
טיל איראני | צילום: REUTERS
2
גלריה

"הולכים על מרכזי דאטה"

בהמשך השיב סיטרינוביץ' לשאלה כיצד איראן עשויה לתקוף את ישראל: "האיראנים השקיעו לא מעט בשיקום המערכים שלהם, וגם בניסיון לייצר שוב טילים בהצלחה חלקית," הסביר המומחה לאיראן. "הם מנסים לשפר את הדיוק של הטילים ואת הניסיון לעקוף את ההגנה האווירית".

עם זאת הוא סבור כי איראן תתמקד דווקא באזורים אחרים. "בהקשר הישראלי נכון שהם ינסו שוב לתקוף אותנו אבל השינוי יהיה בהקשר של המפרציות. הם הולכים על מרכזי דאטה ועל כל מה שקשור ל-AI, ינסו לנתק את קווי האינטרנט שעוברים מתחת למצר הורמוז, ואפילו לפלוש לכווית ולבחריין," אמר.

אחמד והידי, מפקד משמרות המהפכה
אחמד והידי, מפקד משמרות המהפכה | צילום: REUTERS

"אם נראה שינויים באופן שבו איראן פועלת, זה יופנה בעיקר למדינות המפרץ. אצלנו נראה פחות או יותר מה שהיה בעבר, והמוקד המרכזי האיראני יהיה ניסיון לפגוע במדינות המפרץ ובנוכחות האמריקנית במדינות המפרץ".

תגיות:
ארצות הברית
/
ישראל
/
103FM
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף