שיקום עזה יוצא לדרך: 25 אלף בתים ייבנו מחדש

ישראל והרשות הפלסטינית, בתיווך האו"ם, הסכימו על הכנסת חומרי בנייה לרצועה, תוך פיקוח הדוק של ישראל שחוששת שהציוד יגיע לידי חמאס וישמש לבניית מנהרות טרור. עלות השיקום: כ-4 מיליארד דולר

נועם אמיר צילום: ללא
הריסות ברפיח לאחר צוק איתן
הריסות ברפיח לאחר צוק איתן | צילום: רויטרס

שלושה חודשים לאחר סיום המערכה בצוק איתן, ולאחר שישראל הטילה הרס עצום על רצועת עזה יחל היום (ב') תהליך השיקום של הרצועה בשיתוף משרד הביטחון, הרשות הפלסטינית ובתיווך האו"ם. בעקבות ההבנות וההסכמות בין הצדדים, ולאחר שהוקם מנגון פיקוח על הציוד שיכנס לרצועה, יוכנסו בימים הקרובים חומרי בניין על מנת לשקם 25 אלף בתים.

מדובר בצעד השיקום הראשון שהוסכם בין הצדדים מאז סיום הלחימה בעזה, שהצלחתו מוטלת על כתפיו של המתאם המיוחד של האו"ם לתהליך השלום במזרח התיכון, רוברט סרי. לדבריו, הרשויות הישראליות והפלסטיניות הגיעו להבנה, שמאפשרת את הכנסת חומרי בניין לתוך הרצועה תוך פיקוח הדוק של ישראל שחוששת כי ציוד הבניין, ברזלים ומלט, יגיעו לידי החמאס לצורך שיקום המנהרות. גם נושא התעסוקה צפוי להרגיע את הרוחות בקרב הרחוב העזתי. כמות גדולה של בניה לאורך תקופה ארוכה, שכן הציוד יוכנס בהדרגה, יספק אלפי מקומות עבודה ויספק פרנסה לאזרחים רבים ברצועה.

עם תחילת השיחות על שיקום הרצועה אמר שר הביטחון משה (בוגי) יעלון בראיון למעריב השבוע כי "לא יהיה שיקום עזה בלעדינו. המנגנון שנבנה כחלק מהיוזמה המצרית, זה שאין דבר שנכנס לרצועת עזה שלא דרך מצרים או ישראל. אחד החששות שהיה מול היוזמות האחרות, כמו הקטארית וטורקית, או מעורבות של או"ם, זה שמישהו אחר ישלוט במעברים ואנחנו לא נדע מה נכנס ומה יוצא".

תגיות:
משרד הביטחון
/
רצועת עזה
/
רוברט סרי
/
צוק איתן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף