צפו בפעילות של יחידת דובדבן שעצרה את החשודים בפיגוע באיתמר

בשיתוף עם שב"כ וכוחות ימ"מ עצרו הלוחמים חוליית ירי שפעלה בשומרון. ראש הממשלה הנחה את שר הביטחון ואת שר התחבורה לקדם סלילת כבישים עוקפים להגברת הביטחון

נועם אמיר צילום: ללא
פעילות יחידת דובדבן | צילום:

על הפעילות פיקדו מח"ט שומרון, אל"מ שי קלפר, ומאו"ג איו"ש, תא"ל ליאור כרמלי.

בגזרת השומרון עבר סוף שבוע מתוח מאוד על כוחות הביטחון. בערב שבת הורדו לשטח ארבעה גדודי חי"ר של כוחות דובדבן במטרה לחזק את הביטחון בשטח, שכבר כמה שבועות נמצא בהידרדרות מתמדת.

גורם צבאי בכיר אמר כי, "תגבור ארבעת הגדודים הוא משמעותי כחלק מהפעילות. אנחנו מכתרים כפרים ומגבילים תנועה. נרכז מאמץ גם בכוח אדם וגם באמצעים".

"יש אווירה לא טובה בשטח", אומר הגורם הצבאי. "כל המציאות בירושלים וסביב הר הבית משפיעה. מרגישים את זה כל התקופה האחרונה ועדיין לא ניתן להגדיר את המצב כאינתיפאדה".

גם שר הביטחון, ראש השב"כ והרמטכ"ל הגיעו במהלך סוף השבוע אל זירת הפיגוע וקיימו הערכת מצב בשטח עם המפקדים בחטיבה המרחבית שומרון. השלושה קיבלו סקירות מראש אמ"ץ אלוף ניצן אלון, מפקד פיקוד המרכז אלוף רוני נומה, מפקד אוגדת יהודה ושומרון תא"ל ליאור כרמלי, ראש המנהל האזרחי תא"ל דוד מנחם, מפקד חטיבת שומרון אל"מ שי קלפר וגורמים נוספים.

"אנחנו בשטח כעת עם הרבה כוחות שפועלים - צה"ל ושב"כ - כדי לשים את היד על הרוצחים", אמר שר הביטחון יעלון. "במוקדם אני מקווה ולא במאוחר אנחנו נשים את היד עליהם, כפי שגם עשינו במקרים הקודמים. אין ספק שזה אירוע חמור ביותר, כך אנחנו מתייחסים אליו והפעולות בשטח נועדו גם למנוע את הפיגוע הבא".

בתוך כך, גורמים בסביבת נתניהו אמרו הערב כי "כוחות הביטחון ביצעו הלילה מעצרים והתקדמו באופן משמעותי בחקירת הפיגוע. צה"ל תגבר כוחות בשטח ורה"מ הנחה את שרי הביטחון והתחבורה לקדם סלילת כבישים עוקפים, כדי להגביר את הביטחון. סלילת הכביש בנבי אליאס שתכנונו הושלם, תתחיל בימים הקרובים".

תגיות:
פיגוע
/
צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף