קצין משטרה צבאית ראשי: "יותר נשק בידי חיילים מעלה סבירות לתקלות"

על רקע החלטת הרמטכ"ל לאפשר יציאה עם נשקים אמר הקמצ"ר: "הסיטואציה שיש יותר נשק בידי חיילים מעלה סבירות לתקלות. הפתרון הוא הרבה יותר תדרוכים"

נועם אמיר צילום: ללא
קצין משטרה צבאית ראשי, תת-אלוף גולן מימון
קצין משטרה צבאית ראשי, תת-אלוף גולן מימון | צילום: דובר צה"ל

המשטרה הצבאית הציגה היום את נתוני גניבת הנשקים בצה"ל בשנת 2015. על פי הנתונים בשנה זו נגנבו 67 נשקים לעומת 92 מקרים בשנת 2014 ו-61 בשנת 2013. בשנת 2015 נגנבו 20 נשקים מבתי החיילים, 28 מהיחידה ו-11 מנשקיות.

לאחר הירצחו של ינאי נשאלה בקרב בני משפחתו השאלה מדוע ינאי לא היה חמוש. אחת הטענות שעלתה היא האם ינאי ביקש לצאת מהיחידה עם נשק אישי ולא הורשה או שהוא בחר לא לצאת חמוש מהיחידה. בעקבות הטענות שעלו בימים האחרונים, בצה"ל כאמור הוחלט לבדוק אותן והיום פתח כאמור מח"ט הנח"ל, אל"ם עמוס הכהן בתחקיר בנושא אי נשיאת הנשק והטענות שעלו בנושא. מדובר צה"ל נמסר כי במסגרת התחקיר יבחנו נהלי נשיאת נשק בחופשה בחטיבה בכלל וכן השתלשלות האירועים במקרה זה בפרט.

תגיות:
נשק
/
משטרה צבאית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף