נתניהו למשפחות השכולות: לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית לאירועי "צוק איתן"

רה"מ סירב להיענות לבקשת בני משפחות החללים, שדרשו לקבל תשובות לגבי היערכות הצבא והתנהלות הדרג המדיני. "הטענה שהופתענו מהמנהרות היא הפוכה מהאמת", אמר נתניהו

נועם אמיר צילום: ללא
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: אמיל סלמן, פלאש 90

בשנים שלפני "צוק איתן" התקיימו שמונה ישיבות קבינט בנושא וכמה דיונים מחוץ לקבינט. ראש הממשלה דרש תשובות בנושא איום המנהרות ואף קיים ישיבות הבהרה בנושא ולכן הוא סותר לחלוטין את הטענות כי הדרג המדיני לא התכונן לאיום המנהרות. המכתב שנשלח על ידי המשפחות לראש הממשלה הגיע אליו ולאחר שהוא הופץ, הבין נתניהו כי יש יד מכוונת שמפרסמת נתונים מגמתיים על דיוני הקבינט.

בסביבתו של נתניהו אומרים כי הוא שוחח עם כל בני המשפחות השכולות למעט אחת מהן שסירבה לפגוש אותו. עוד טוענים בסביבתו של רה"מ כי הוא הבין מהשיחות שבני המשפחות לא ידעו על הדיונים ולא מאמנים לפרסומים שלדבריו רובם מוטים בפרשנות לקויה. עוד מבהירים בסביבת רה"מ כי נתניהו אמר במהלך הישיבות שיש צורך להתכונן לאיום התת קרקעי ולפתח אמצעים טכנולוגיים.

בחלק מן הישיבות נכחו גם ראשי מערכת הביטחון שהביאו תשובות טכנולוגיות אולם חלקן לא היו מספקות. למשל בדיון שהתקיים ב-16 בינואר 2016 הנחה ראש הממשלה למצוא פתרון לבעיית המנהרות. ב-17 באוקטובר 2013 ביקש נתניהו בדיון מחוץ לקבינט להוסיף מאמץ ולפתח דרכים לאיתור סיכון מקדים למנהרות. ב-12 בנובמבר 2013 אמר נתניהו באחד הדיונים בנושא שהפתרון שעובדים עליו דורש שיפור ניכר.

בנוסף לדיונים אלו, כאמור התקיימו שמונה ישיבות קבינט חסויות. למרות היכולת של נתניהו לחשוף את דיוני הקבינט על פי חוק הוא בוחר שלא להדליף את המידע, אך דוחה בתוקף את כל אלו שטוענים כי לא היו דיונים. באחד הדיונים הדרמטיים נאמר, בין היתר על ידי נתניהו, כי איום המנהרות עוד קיים וכי יש יותר מעשרים מנהרות, בישיבה זו נוכח נציג צה"ל שהציג את האמצעים הטכנולוגיים לאיתור המנהרות.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
צוק איתן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף