דיווח: המחבל שביצע את הפיגוע בירושלים הוא בנו של גנרל בדימוס מהרשות הפלסטינית

המפגע, שדקר בשעות הצהריים מאבטח כבן 40 בכניסה לתחנה המרכזית בבירה כתב בחשבון הפייסבוק שלו "דמינו זול למענך מולדתנו, ירושלים שלנו ואל-אקצא שלנו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זירת פיגוע הדקירה בירושלים, המחבל שביצע את הפיגוע
זירת פיגוע הדקירה בירושלים, המחבל שביצע את הפיגוע | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90,ללא
2
גלריה
צילום מסך מתוך דף הפייסבוק של המחבל
צילום מסך מתוך דף הפייסבוק של המחבל | צילום מסך מתוך דף הפייסבוק של המחבל

ד"ר עפר מרין, מנהל מערך הטראומה בשערי צדק אמר לעיתונאים כי "הפצוע הגיע במצב קשה מאד ונכנס לניתוח מיידי בחדר הטראומה". לדבריו, הסכין פגעה בלבו של המאבטח, מצבו התייצב, אך עדיין נשקפת סכנה לחייו. "הוא הועבר לטיפול נמרץ כשהוא מונשם ומורדם", ציין.

מהמשטרה נמסר כי האירוע החל כשהמחבל, הגיע לכניסה הראשית של התחנה המרכזית, שלף סכין שהיתה ברשותו והחל לדקור את המאבטח. הוא ניסה להימלט כשהוא רץ לאורך רחוב יפו ואזרח שהבחין בו כשהוא נמלט רץ אחריו יחד עם שוטר שהיה בסמוך למקום והם השתלטו עליו. המחבל נוטרל ולאחר שנלכד הוא נלקח לחקירה בשיתוף פעולה בין חוקרי מחוז ירושלים ושב"כ. מהשב"כ נמסר כי למחבל, לא היה היתר עבודה בישראל, אלא היתר מרחב התפר. עוד נמסר כי אין לו עבר פלילי קודם.

עוברי אורח סיפרו ל"מעריב אונליין" כי לא חשדו בהתחלה שמדובר בפיגוע. "לקח לנו המון זמן לקלוט שזה פיגוע", הסביר אחד מהם, "בהתחלה היה נראה להם שמדובר בקטטה בין הדוקר למאבטח.

תגיות:
ירושלים
/
פיגוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף