החייל שנהרג בהתהפכות הטנק הוא אליהו דרורי בן ה-20 מבית שמש

רב"ט דרורי הועלה לדרגת סמל לאחר מותו, בתאונה הטרגית שהתרחשה במהלך פעילות נגד מבריחים בחלקו הצפוני של הגבול עם מצרים. לווייתו תערך בהר הרצל

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
אליהו דרורי
אליהו דרורי | צילום: באדיבות המשפחה
2
גלריה

החייל שנהרג בהתהפכות הטנק בדרום הוא רב-טוראי אליהו דרורי, בן 20, מבית שמש, כך הותר הלילה (ראשון). הוא הועלה מדרגת רב-טוראי לדרגת סמל לאחר מותו. לווייתו תערך בשעה 17:00 בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. התקרית התרחשה במהלך הלילה שבין שישי לשבת כאשר בעקבות זיהוי תצפיות, התבצע שיבוש הברחה על ידי גדוד הקרקל בחלקו הצפוני של הגבול עם מצרים.

לאחר ההתדרדרות התלקחה שריפה בתוך הטנק, והופעלה מערכת כיבוי האש של הטנק. כתוצאה מהאירוע נהרג חייל צה"ל ונפצעו שלושה חיילים נוספים בדרגות פציעה שונות.

אליהו דרורי, צילום: באדיבות המשפחה
אליהו דרורי, צילום: באדיבות המשפחה | אליהו דרורי, צילום: באדיבות המשפחה

אלוף-משנה יאיר אור, במקביל לחקירת מצ״ח המתקיימת בנושא והמשך התחקיר הפיקודי. מצה"ל נמסר כי "האירוע ייבדק וייחקר לעומקו, והלקחים ממנו יופקו בהתאמה למסקנות. צה"ל משתתף בצער משפחת ההרוג וימשיך ללוותה ואת משפחות הפצועים".

תגיות:
צה"ל
/
טנק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף