תושבים בבאר שבע: "היה לילה מלחיץ ביותר, לא הייתה שום הכנה"

נפילת הרקטה תפסה את תושביה לא מוכנים: "הילדים לא כ"כ מבינים מה קרה". ביקורת על ההחלטה לא לקיים לימודים: "200 אלף איש מושבתים בגלל הרשעים האלו, ככה זה עובד?"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פגיעת רקטה בבית בבאר שבע | צילום:

"זה היה רחוב מכאן כך שהיה לילה די מזעזע אבל החיים חזקים מהכל, זה מה שהמדינה מלמדת אותך", מספרת תושבת נוספת ואחרת מוסיפה כי ילדיה התלהבו שלא יתקיימו לימודים כי אמור היה להיות להם מבחן. "אנחנו אחרי לילה לבן, זה פגע בבית ליד בית הספר של הבן שלי והוא התלהב שאין בי"ס כי בוטל לו המבחן. לא נראה לי שהם כל כך מבינים מה קרה".

ראש העיר, רוביק דנילוביץ' הודיע כי בעקבות נפילת הרקטה לא יתקיימו לימודים: בעקבות פגיעה ישירה של טיל בבית בבאר שבע ולאחר שקיימנו הערכת מצב, לא יתקיימו הלימודים במוסדות החינוך היום, נעדכן בהתאם להתפתחויות".

צילום: AFP
צילום: AFP | צילום: AFP

חלק מהתושבים לא הבינו את החלטתו והיא הביאה לתגובות נסערות ברשתות החברתיות. "ההישארות בבית לא עוזרת, המקלטים סגורים", כתבה אחת ואחר הוסיף: "200 אלף איש מושבתים בגלל הרשעים האלו, ככה זה עובד? צריך פעולה אווירית וחזקה בעזה דחוף עוד השבוע".

מנגד, תושבת אחרת חיזקה את ראש העיר: "גם אם יש ממ"ד ההנחיה היא שאם יש אזעקה במהלך יום לימודים, ההורים צריכים לבוא ולקחת את ילדיהם, הייתם מעדיפים לבוא תחת אש? כי בינתיים הרכב לא ממוגן וגם הדרך לא". תושבת נוספת כתבה "יישר כוח, כל הכבוד שאתה לוקח אחריות על התושבים".

תגיות:
באר שבע
/
רקטה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף