הכרעת הדין התקבלה ברוב דעות, כאשר שניים מהשופטים קבעו כי יש להרשיע בהריגה. נשיא בית המשפט הצבאי, בדעת מיעוט סבר כי יש להרשיעו בעבירה של גרם מוות בכוונה, עבירה המקבילה לעבירת רצח. התביעה תלמד את הכרעת הדין ותשקול האם לערער.
כזכור, כי המחבל ממדוח עמרו בן 26, תושב דורה באזור הר חברון, הגיע לפני כשנתיים בהליכה לעבר הטרמפיאדה בצומת גוש עציון. לאחר שהוא עורר את חשדם של הלוחמים ששהו בצומת הוא החל לרוץ לעבר הטראמפיאדה במקום, תוך שהוא מניף סכין. בטראמפיאדה שהו באותה שעה גלמן ואזרחים נוספים, גלמן שלף את אקדחו האישי והסתער לעבר המחבל, אך למרבה הצער נפגע מירי טועה אשר נורה לעבר המחבל, ואשר גרם למותו הטראגי. בימ"ש קבע כי המחבל כן נושא באחריות למותו של גלמן, שכן הירי נגרם בעקבות מעשיו.
עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו אשר מלווה משפחות נפגעי טרור תוקף את ההחלטה: "החיפוש אחר יסוד נפשי של מחבל כאשר ברור שאותו מחבל הוא חלק מטרור של השמדת ישראלים אינו מובן ואינו מקובל, מטרת המחבל הייתה לרצוח ולצערנו הרב הוא אף הצליח להשיג את התוצאה. אנו קוראים לתביעה לערער על הכרעת הדין כדי שהמחבל הרוצח יבוא על עונשו".