נתניהו עונה לרוחאני: "ישראל יודעת להגן על עצמה מפני המשטר הרצחני באיראן"

ראש הממשלה השיב לדבריו של נשיא איראן, שכינה את ישראל "גידול סרטני" וקרא לאיחוד מוסלמי נגד ארה"ב: "דבריו מוכיחים שאומות העולם צריכות להצטרף לסנקציות"

יניר קוזין צילום: ללא קרדיט
נתניהו עם ספרו של רוחאני על השמדת ישראל
נתניהו עם ספרו של רוחאני על השמדת ישראל | צילום: רויטרס
2
גלריה

הדברים מגיעים כאמור בעקבות דבריו של נשיא איראן במהלך ועידת האחדות האסלאמית השנתית בטהרן, במהלכן קרא לאחדות האומות המוסלמיות נגד ארצות הברית, "במקום לפרוס שטיח אדום בשביל פושעים". רוחאני הוסיף כי "ישראל היא גידול סרטני שנוצר לאחר מלחמת העולם השנייה במזרח התיכון על ידי המערב", וטען כי המערב עשה זאת על מנת לשרת את האינטרסים שלו.

עוד אמר, כי "היכנעות למערב בראשות אמריקה היא בגידה בדת שלנו ובדורות הבאים באזור. יש לנו בחירה או לפרוס שטיחים אדומים לפושעים, או לעמוד מול אי הצדק ולהישאר נאמנים לנביאנו, לקוראן ולאסלאם", אמר רוחאני בדבריו, אותם כיוון ליריבתו סעודיה, לה ברית קרובה עם ארצות הברית. עוד הוסיף רוחאני לעקוץ את הקשרים בין אמריקה וסעודיה: "אנחנו מוכנים להגן על האינטרסים של העם הסעודי ואנחנו לא מבקשים 450 מיליארד דולר בשביל לעשות כך".

"דברי השטנה שלו מוכיחים מדוע אומות העולם צריכות להצטרף לסנקציות". רוחאני. צילום: רויטרס
"דברי השטנה שלו מוכיחים מדוע אומות העולם צריכות להצטרף לסנקציות". רוחאני. צילום: רויטרס | "דברי השטנה שלו מוכיחים מדוע אומות העולם צריכות להצטרף לסנקציות". רוחאני. צילום: רויטרס

סגן הפרלמנט האיראני, יועצו לשעבר של מחמוד אחמדינג'אד, תקף את יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן: "מקבל תמיכה והגנה מישראל על מנת להישאר בכסאו. אין לו בעיה ליישם כל מה שמרצה את הישראלים בתנאי שהוא יישאר בכסא".

ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, אמר בנאום שנשא בשידור וידאו מרצועת עזה בפני הוועידה כי "האויב הציוני הוא האויב מספר 1 של האומה האסלאמית". עוד הוסיף, כי "לניצחון הצבאי והפוליטי של עזה על ישראל יהיו השלכות גדולות בהכרעת הקונפליקט. לאויב הציוני יש תוכנית מדממת לגבי ירושלים ואנחנו צריכים להגן על העיר".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
איראן
/
חסן רוחאני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף