עסק מכניס: רוצים מזכרת מהשבעת הבן? שלמו 80 שקל

משפחותיהם של 900 טירוני הנח"ל שהגיעו ביום חמישי לטקס ההשבעה בכותל לא יכלו לתעד את המעמד. מי שביקש תמונות וסרטונים נדרש לשלם לצלם פרטי שנשכר ע"י צה"ל

משה כהן צילום: מעריב אונליין
חיילים, אילוסטרציה
חיילים, אילוסטרציה | צילום: זאק וואג׳סגרס, פלאש 90
2
גלריה

"אלפי בני משפחה וחברים עמדו מאחורי רחבת הכותל המערבי ולא יכלו לצלם את יקיריהם", סיפר אב לטירון שהושבע. "החיילים היו עם הפנים לכותל, והטקס הוקרן על שני מסכים גדולים. היינו מאוד נרגשים ורצינו שתהיה לנו מזכרת מההשבעה, אבל טכנית לא הייתה שום אפשרות להיכנס לרחבת הכותל המלאה בחיילים שעמדו בשלשות, וגם לא ניתן היה לצלם מרחוק את החיילים ברגע ההשבעה".

 קבלה שניתנה לאחד ההורים. צילום: ללא
קבלה שניתנה לאחד ההורים. צילום: ללא | קבלה שניתנה לאחד ההורים. צילום: ללא

אחד ההורים הנזעמים אמר: "אני לא מבין מדוע צה"ל לא הביא צלמים מטעמו שיצלמו את הטקס, כדי שלמשפחות ולחיילים עצמם יהיו תמונות למזכרת. מדובר בחבר'ה שמשרתים בקרבי. לא מגיע להם לפחות לקבל תמונה מטקס ההשבעה? קשה להבין מדוע צלם פרטי נכנס לרחבת הכותל וצילם. אין לצה"ל צלמים?

"ברור שלא ניתן היה להכניס את ההורים לרחבת הכותל במהלך הטקס וגם ברור שהחיילים היו חייבים לעמוד עם הפנים לכותל ולא אל ההורים, אבל מדוע ההורים צריכים לשלם? מה קורה עם משפחות שלא היה להן כסף מזומן? מי בחר את חברת הצילום הפרטית, ומי קבע את התעריף של 80 שקל עבור הצילומים?", הוסיפו בני משפחה של אחד מהחיילים. "ייתכן שגלגלו שם עשרות אלפי שקלים".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "הנושא יתוחקר וייבדק".

תגיות:
חיילים
/
השבעה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף