חיזבאללה פורס כוחות סמוך לגבול עם ישראל ומאיים: "הפעם אנחנו נהיה הראשונים שנירה"

מפקד בארגון הטרור אמר בראיון ל"דיילי ביסט" כי קיימת אפשרות שתפרוץ מלחמה "שלא תהיה דומה לקודמותיה", בין הארגון לישראל, בשל הסנקציות שהטילה ארה"ב על א

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טילים של ארגון חיזבאללה
טילים של ארגון חיזבאללה | צילום: AFP

שנירה". המפקד ציין כי לסנקציות שהטילה ארה"ב יש השפעה שלילית על הכלכלה באיראן, באופן אשר משליך על תמיכתה בארגון הטרור. "אם טיל יפגע באיראן הוא יטופל כאילו ישראל שיגרה אותו", איים.

עוד אמר המפקד, כי "עוד לפני מלחמת האזרחים בסוריה רצינו לפתוח חזית מול ישראל  ברמת הגולן, אך הממשלה הסורית הציבה קו אדום. עכשיו אין יותר קווים אדומים".

לדבריו, הגיע הזמן שהעולם הנאור כולו יבין את חומרת הסכנה של איראן וחיזבאללה. "הגיע הזמן שהעולם כולו יתייצב נגדם", אמר נתניהו, "לצערי זה עדיין לא קורה במידה המספקת, וכבר אמרתי שאפילו אם נצטרך לעמוד לבדנו מול איראן וגרורותיה - נעשה זאת. כך אנחנו פועלים בסוריה כדי למנוע התבססות של כוחות איראניים שם. לא נאפשר לבנון שנייה בסוריה". הוא ציין כי "העיקרון שמנחה את הממשלה הוא פשוט - הקם להורגך השכם למנוע את התחמשותו. בייחוד את התחמשותו בנשק מתקדם ושובר שוויון".

עוד אמר רה"מ, כי "ביחס לאתגר הטילים בלבנון אני מבקש להבהיר עיקרון נוסף חשוב מאוד בעיני, שהרמטכ״ל גם הוא הדגיש אותו לאחרונה, לא ניתן שום חסינות למי שיירו טילים על ישראל גם אם יסתתרו באזורים צפופי אוכלוסיה. נעשה הכל כדי למנוע פגיעה בחפים מפשע, אבל לא ניתן חסינות למשגרי הטילים ומשלחיהם - לא בלבנון, לא בעזה, לא בשום מקום". הוא ציין כי "ממשלת לבנון אינה מביעה התנגדות כלשהי להתבססות הצבאית של חיזבאללה בשטחה. גם היא תישא באחריות לתוקפנות הזאת". נתניהו סיכם: "מול אמירות הרהב של נסראללה שבוודאי שמעתם אותם בימים האחרונים, אומר רק זאת - אם נאלץ לצאת למלחמה נוספת נפעל בעוצמה כבירה ונבטיח את ניצחוננו".

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף