מדיניות העמימות: "לא מכניסים אצבע בעין אחרי ביצוע פעולה כזאת"

פרשן מעריב התייחס בראיון ל-103FM לתקיפה המיוחסת לישראל בסוריה ולרצון להימנע מלקיחת אחריות, למרות שברור מי עומד מאחוריה : "הרי למי יש עוד מטוסי קרב באזור שמסוגלים לעשות את זה?"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אילוסטרציה - מטוסי חיל האוויר
אילוסטרציה - מטוסי חיל האוויר | צילום: דובר צה"ל

"התקיפה המרכזית הלילה הייתה באזור שדה התעופה בדמשק, וממה שאנחנו מבינים מהדיווחים זו הייתה תקיפה על מחסני אמל"ח", אמר, "היום בבוקר כבר מדווחים באופן לא רשמי על כשבעה הרוגים. צריך לחבר את התקיפה הזו לתקיפות אחרונות שהיו בשבוע האחרון. אם לוקחים את כל הדברים הללו יחד אפשר להבין מה ישראל מנסה לעשות כנגד ההתבוססות האיראנית והאמל"חים שזוהו שהגיעו לאזור. יכול להיות שכל הדבר הזה הוא בעצם המשך לעימות שמתנהל בין ישראל לאיראן".

פלג התעניין מדוע בצה"ל ממשיכים לשמור על עמימות סביב התקיפות, ואילו לב רם הסביר שהם חושבים שמדובר בנושא חשוב. "כדאי להגדיר את המילה עמימות כי אז אנשים תוהים למה ממשיכים לשמר את המושג הזה, הרי למי יש עוד מטוסי קרב באזור שמסוגלים לעשות את זה? זה לא הסיפור. הסיפור הוא לשמר את האירוע ככזה שאתה לא מכניס אצבע בעין אחרי שביצעת פעולה שכנראה ברור שישראל עשתה", אמר לב רם.

לדבריו של לב רם בצה"ל מאוד לא אוהבים את העובדה שככל שאנחנו מתקרבים לבחירות פוליטיקאים משחקים עם העניין הזה ורומזים על פעילות רציפה. "האמירה של צה"ל מאוד ברורה והם טוענים שיש להמשיך עם מדיניות העמימות, אבל אני לא בטוח שזה יחזיק מים", אמר.

כשנשאל האם אפשר לומר שהמשבר עם הרוסים כבר מאחורינו והמתח שהיה באוויר כבר התפוגג, אמר לב רם כי "שים לב שהם יכולים לשחק עם כמה שחקנים - משרד ההגנה שלהם יכול לצאת נגד ישראל, משרד החוץ יכול אפילו באופן הרבה יותר חריף, אבל פוטין ביחסים שלו עם נתניהו ישדר יחסים כרגיל".

תגיות:
ישראל
/
תקיפה בסוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף