מבקר המדינה מתריע: חשש לכשירות צה"ל בהתמודדות מול לוחמה כימית

לטענת מבקר המדינה, זרוע היבשה אינה מבצעת בקרה על שמירת הכשירות וגדודי האב"ך אינם מתאמנים כנדרש. צה"ל בתגובה: "כבר התחלנו לתקן את הליקויים"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
חיילים ברמת הגולן (ארכיון).
חיילים ברמת הגולן (ארכיון). | צילום: AFP

זרוע היבשה בצה"ל אינה מבצעת בקרה על שמירת הכשירות להתמודדות עם תרחיש של חומרי לחימה כימיים בחזית, כך מתריע היום (שני) מבקר המדינה בדוח ביקורת על מוכנות ללחימה בחזית תחת איום חומרי לחימה כימיים. לטענת המבקר, גדודי האב"ך אינם מתאמנים כנדרש, מה שפוגע במוכנות שלהם.

מבקר המדינה ממליץ, כי צה"ל, בהובלת מפקד זרוע היבשה, יפעל לשיפור המוכנות של היחידות הלוחמות, במערך הסדיר ובמערך המילואים, להתמודד עם האיום הכימי, במסגרת הביטחון השוטף ובעת מלחמה. עוד הוא ממליץ שזרוע היבשה בהובלת קצין ההנדסה הראשי, תפעל לצמצום הפערים במוכנותם של גדודי האב"ך ושתיעשה עבודת המטה בנושא ההתמודדות עם איומי לוחמה כימית.

בדוח צויין, כי ועדת המשנה של הוועדה לענייני ביקורת המדינה של הכנסת החליטה שלא להניח על שולחן הכנסת ולא לפרסם נתונים מסויימים מהדוח וזאת, בנימוק של שמירה על ביטחון המדינה, לאור זאת, הדוח המתפרסם לציבור הוא לאחר הליך החיסיון.

תגיות:
צה"ל
/
דוח מבקר המדינה
/
הארגון למניעת נשק כימי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף