"אף אחד לא רוצה מלחמה": בכיר ביטחוני לשעבר מנתח את המצב בדרום

אלוף במילואים אייל אייזנברג, לשעבר מפקד פיקוד העורף ואוגדת עזה, שוחח עם פרופ' אריה אלדד ורוני בר־און על המתיחות בדרום: ""אני חושב שהממשלה נוהגת כהלכה, אבל זה לא הזמן לחלק ציונים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מחסום צבאי סמוך לרצועה
מחסום צבאי סמוך לרצועה | צילום: רויטרס

"אני חושב שהממשלה נוהגת כהלכה, אבל זה לא הזמן לחלק ציונים", אמר בראשית הראיון, "צריך לראות שאנחנו עוברים את האירוע הזה". הוא הדגיש: "יש עוצמה באיפוק וביכולת שלנו לבחור את העיתוי ולא להיגרר, ואני חושב שאף אחד לא רוצה עכשיו סבב מלחמה בקיץ, ואלפי אזרחים שייאלצו לנדוד צפונה. כמו שאומרים - הכסף סופרים במדרגות".

הבכיר לשעבר המשיך והדגיש כי "לא כל ניצחון טקטי הוא ניצחון במערכה, ואנו מסתכלים על המערכה הארוכה, כשהאסטרטגיה של ישראל תמיד הייתה 'תנו לנו שקט ולכמה שיותר זמן'". לדבריו, ניתן להגדיר כהישג מבצעי את המצב בו האיפוק הנוכחי שלנו יוביל לשקט בקיץ הקרוב. "הילדים נמצאים כעת בחופש, וראוי שניתן להם את הרגע הזה אחרי שלוש שנים של קורונה", הוסיף, "אני מבין שמצב האזרחים קשה, אבל מצד שני אנו רואים גם אחדות ושיתוף פעולה מלא".

בהמשך הראיון הוא התייחס לאיום בעברית שהשמיעו בג'יהאד האיסלאמי, וציין: "הוא בגבול הטעם הטוב, אבל כמובן שאם הם יעברו אותו - נגיב. במקביל, חשוב להזכיר שאנו לא מאפשרים להם לקבוע לנו את גבולות הגזרה בכל מה שקשור למאמץ ההתקפי".

הג'יהאד האיסלאמי פרסם סרטון איום בעברית. צילום: רשתות ערביות | צילום:

לדברי אייזנברג, העורף מוכן בשלב הנוכחי לאתגרים הקיימים. "צריך לזכור שכל מדינת ישראל מכוסה מדן ועד אילת מאיום הרקטות והטילים. אם יש דבר אחד במדינה שיש בו שוויון, זה בדיוק זה - איום הרקטות", סיכם, "יחד עם זאת, העבודה מרובה ויש עוד הרבה מה לעשות בכל מה שקשור במוכנות העורף. בהחלט יש מספיק עבודה".

סייע בעריכת הכתבה: דוד זבולוני, 103fm

תגיות:
מתיחות בדרום
/
עוטף עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף