חקירת שב"כ חשפה: פעילים מאיו"ש היו בקשר עם פעיל חמאס ותכננו לבצע פיגועי ירי

בשבועיים האחרונים הסתיימה חקירתם של ארבעה חשודים אשר עמדו בקשר עם פעיל חמאס מרצועת עזה ותכננו לממש פיגועי ירי לעבר מטרות ישראליות

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
עימותים ביהודה ושומרון
עימותים ביהודה ושומרון | צילום: REUTERS/Raneen Sawafta
3
גלריה

שב"כ פרסם היום (רביעי) כי בשבועיים האחרונים הסתיימה חקירתם של ארבעה חשודים אשר עמדו בקשר עם פעיל חמאס מרצועת עזה ותכננו לממש פיגועי ירי לעבר מטרות ישראליות.

הפעילים הבולטים שנעצרו במסגרת התשתית הינם: אסלאם טובאסי - יליד 96', תושב טמון (צפון השומרון), אנס מראעבה - יליד 97', תושב חרבת ראס עטיה (קלקיליה).

הפעילים הבולטים שנעצרו
הפעילים הבולטים שנעצרו | צילום: שב''כ

מהחקירה של הפעילים בשב"כ עלה כי הם עמדו בקשר עם בלאל בשאראת - פעיל חמאס אשר שוחרר מהכלא במסגרת עסקת שליט, גורש לרצועה, ופועל במסגרת 'מטה הגדה' (שהינו גוף של החמאס הממוקם ברצועת עזה וייעודו לקדם פעילות טרור צבאית משטחי איו"ש). בלאל הינו של גיסו של המגוייס אסלאם טובאסי.

בלאל בשאראת, המפעיל מרצועת עזה
בלאל בשאראת, המפעיל מרצועת עזה | צילום: שב''כ

עוד עלה בחקירה כי בלאל בשאראת הנחה את אסלאם ואנס לרכוש נשקים ולאסוף מידע מהשטח לטובת מימוש פיגועי ירי בשם החמאס לעבר מטרות אזרחיות ופגיעה בחיילי צה"ל. פעילי החולייה נעצרו וכן נתפס נשק אשר רכשו. בנוסף נתפסו כספי טרור שהועברו לידי החוליה מטעם מפקדת חמאס.

תגיות:
טרור
/
שב"כ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף