"לאור ההסלמה הישראלית": ירדן דורשת לכנס "בדחיפות" את הליגה הערבית

לאחר העימותים האלימים שפרצו בהר הבית, וירי הרקטות לעוטף עזה, ארגוני הטרור שלחו מסר חריף לישראל. בירדן הצהירו: "מגנים את הפעילות הישראלית באל-אקצא"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפצצת אתרים לייצור ולאחסון אמצעי לחימה של חמאס בעזה (צילום: דובר צה"ל) | צילום:
עשן מיתמר בעזה לאחר תקיפת צה''ל
עשן מיתמר בעזה לאחר תקיפת צה''ל | צילום: רשתות ערביות

בתוך כך, בעולם הערבי גינו את ישראל. בהצרה הרשמית של משרד החוץ הירדני נמסר כי: "ירדן מגנה בחריפות את ההתפרצות של משטרת הכיבוש הישראלית על מסגד אל-אקצא ותקיפה של כל מי שהיה בו. אנו קוראים לשיראל להרחיק את המשטרה והכוחות המיוחדים מהמסגד מיד". כמו כן, ירד קראה לכנס את הליגה הערבית לישיבת חירום, "לאור ההתפתחויות המתרחשות במסגד אל-אקצא, כתוצאה מהפעילות הישראלית". עוד נמסר, כי "ירדן, בתיאום עם מדינות ערב, תנקוט בכל הצעדים והאמצעים על מנת לעצור את ההסלמה הישראלית המסוכנת המאיימת על הביטחון והשלום באזור".

גם משרד החוץ הסעודי גינה את ישראל, ובהודעה הרשמית מריאד, נמסר כי "הממלכה עוקבת בדאגה אחר ההתסערות של כוחות הכיבוש על מסגד אל-אקצא, תקיפת המתפללים ומעצר של מספר אזרחים פלסטינים".

הר הבית
הר הבית | צילום: ג'מאל עוואד, פלאש 90

גם קטאר גינתה את ישראל, כאשר משרד החוץ מסר כי "קטאר מגנה בחריפות את ההסתערות של כוחות הכיבוש הישראלי על מסגד אל-אקצא ותקיפת המתפללים. משרד החוץ הרואה בפעולות אלו פליליות ואכזריות וגורמות להסלמה חמורה פגיעה בוטה במקודמות הקדושים, כשהמטרה היא יייהוד ירושלים. מדובר הפרה של ההחלטות הבינלאומיות ופרובוקציה ברגשות של הפלסטינים".

"משרד החוץ מזכיר כי ירושלים היא עיר כבושה על פי המשפט הבינלאומי, ועל כן האחריות על זכויות המתפללים מובטחת בכל האמנות הבינלאומיות. משרד החוץ מזהיר משינויים במעמד ההיסטורי והמשפטי של מסגד אל-אקצא, ירושלים ושאר המקומות הקדושים, ומטיל על ישראל את האחריות הבלעדית על מעגל האלימות".

במקביל, טורקיה הצטרפה לגינויים נגד ישראל, ומשרד החוץ באנקרה מסר כי "אנו מתנגדים להסתערות של כוחות הביטחון הישראלים על מסגד אל-אקצא. הכניסה לאולם התפילה ומעצרם של אזרחים פלסטינים, פוגעים בקדושה ובסטטוס קוו. המתקפות על אל-אקצא במהלך חודש הרדמאן אינן מקובלות בשום אופן, ואנו מודאגים מאוד מההסלמה המתפשטת באזור. ממשלת ישראל חייבת להפסיק לאלתר את כל הפרובוקציות והפעולות שיובילו להסלמה נוספת".

תגיות:
ישראל
/
ישראל רוזנבלט
/
הר הבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף