עדכונים חיים

הירי לעבר הצפון התחדש; מכלי הדלק ליד נמל התעופה של דובאי הותקפו

אזעקות הופעלו במהלך הלילה בצפון, מרכז, השרון וביהודה ושומרון | הירי של חיזבאללה ליישובי הגליל לא נפסק | דיווח על תקיפה של צבא ארצות הברית בעיראק | תקיפה קשה באיחוד האמירויות

מכלי הדלק בדובאי עולים באש
מכלי הדלק בדובאי עולים באש| צילום: STR AFP via Getty Images
אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
מיין לפי

אזעקות בקו העימות: עג'ר

אזעקות בקו העימות: עג'ר

הבטן הרכה של הצפון: המקום שבו חיזבאללה עדיין מחזיק את ישראל בגרון

הבטן הרכה של הצפון: המקום שבו חיזבאללה עדיין מחזיק את ישראל בגרון
הבטן הרכה של הצפון: המקום שבו חיזבאללה עדיין מחזיק את ישראל בגרון| היערכות כוחות אוגדה 36 צילום: דובר צה"ל

יממה לאחר שצה"ל הודיע כי כוחות אוגדה 91 החלו בפעילות קרקעית באזור הכפר אל-חיאם, מאשר הבוקר (שלישי) הצבא כי גם כוחות אוגדה 36 הצטרפו להרחבת הפעילות הקרקעית הממוקדת בדרום לבנון. הכוחות פועלים במרחב רכס רמים. מטרת הפעילות היא להרחיק את יכולות הירי של חיזבאללה לעבר אצבע הגליל, בדגש על היישובים מטולה, מנרה, מרגליות, משגב עם, קריית שמונה, כפר יובל, דן ודפנה.

לפי שעה, לא ברור אם בכוונת צה"ל להתקדם גם לרכס הסולם במערב הגזרה - אזור שבו מחזיק חיזבאללה ומשמש אותו לשיגור רחפנים וכלי טיס בלתי מאוישים, תוך ניצול תנאי השטח והקרבה לקו הכחול.

עומס המלחמה משפיע: שריפה גדולה פרצה בנושאת המטוסים "ג'רלד פורד"

עומס המלחמה משפיע: שריפה גדולה פרצה בנושאת המטוסים "ג'רלד פורד"
עומס המלחמה משפיע: שריפה גדולה פרצה בנושאת המטוסים "ג'רלד פורד"| נושאת המטוסים האמריקאית ג'רלד פורד 14 באוקטובר צילום: רויטרס

שריפה גדולה פרצה בשבוע שעבר בנושאת המטוסים האמריקאית "ג'רלד ר. פורד", אותה הצליחו לכבות אנשי הצוות לאחר יותר מ-30 שעות , כך לפי גורמים בצבא האמריקאי שהובאו ב"ניו יורק טיימס".

השריפה החלה באזור מכונות הכביסה של הספינה, ובסיומה יותר מ-600 מלחים ואנשי צוות איבדו את מיטותיהם ונאלצים כעת לישון על רצפות ושולחנות. שני מלחים נפצעו באורח קל, ועשרות אנשי צוות נוספים סבלו משאיפת עשן. בנוסף, מאז האירוע, חלק מהמלחים אינם יכולים להשתמש במתקני הכביסה.

טען עוד פוסטים
תגיות:
ארצות הברית
/
איראן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף