המפלגה, עו"ד והשב"חים: העבר הסודי של טלי גוטליב נחשף | מתי טוכפלד

לקראת הפריימריז בליכוד נראה כי יש ניסיון לחסל את טלי גוטליב ולדחוק אותה לשולי הרשימה. בעוד שכמה גורמים מצביעים על סביבת רה"מ כמי שעומדת מאחורי המתקפות והתדרוכים, אחרים מפנים אצבע למקומות אחרים בליכוד

 מתי טוכפלד צילום: יוסי דוידוב
טלי גוטליב בכנסת
טלי גוטליב בכנסת | צילום: יונתן זינדל פלאש 90
4
גלריה
טלי גוטליב ובנימין נתניהו
טלי גוטליב ובנימין נתניהו | צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט

ביקורת נוספת על גוטליב נשמעה בתחום עליו היא מופקדת כחברת כנסת: החקיקה. למרות הנוכחות המוגברת באולפנים יבול החקיקה שלה, על פי אותה טענה, דל ביותר. למעשה אף חוק שלה לא עבר בשלוש השנים בהן היא בכנסת, ואפילו חוקים בתחום המובהק בו היא עוסקת, תחום המשפט, אין אחד משמעותי שהיא הובילה, לעומת אחרים שקידמו שלל חוקים, שנמצאים בשלבים כאלו ואחרים של חקיקה גם בימים אלה.

יריב לוין
יריב לוין | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

באחד הפוסטים שבו תקפה את מוסד הרבנות ביוני 2017 כתבה גוטליב: "אני חילונית!! חילונית מאידיאל. חילונית שלא מאמינה בשום אלמנט דתי". עוד כתבה: "אני רוצה ללכת לכותל. כן הקיר הזה שהוא שריד היסטורי גם שלי בלי שירדפו אחריי ויכריחו אותי לשים מפית על הראש ומפית על הרגליים..". היא הוסיפה: "יש זרם כזה, חילוני, שרוצה להיות חילוני, לא שומר מסורת. חילוני".

גוטליב דוחה לחלוטין את הביקורת על כך שלא העבירה חוקים, ואמרה שיש דרכים רבות נוספות לקדם אג'נדה בכנסת, ולפעמים מספיק לדחוף חוק או לחתום עליו כדי להביא לשינוי. לטענתה רבים מהחוקים שניסתה להעביר שונו באופן שלא הייתה מוכנה או נדחו על ידי הנהלת הקואליציה או יריב לוין בשבתו כיו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה. כך למשל היא מציינת את החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, שלוין התקפל והלך על חוק שלא יביא לשינוי אמיתי בהרכב השופטים, ובסוף גם הוקפא על ידי בג"ץ.

ח''כ טלי גוטליב בדיון בוועדת הכנסת
ח''כ טלי גוטליב בדיון בוועדת הכנסת | צילום: מרק ישראל סלם

לגבי מפלגת שווים אומרת גוטליב שמדובר במפלגה שלמרות שלא הצליחה בקלפי הצליחה להביא שינוי גדול בשטח, מאחר שזו מפלגה שחרטה על דגלה את המאבק למען הנכים והמוגבלים בישראל. לדבריה מאז הוקמה המפלגה בכמה ערים חל שיפור בנושא, למשל בגבעת שמואל בה נפתח בית ספר לילדים עם מוגבלויות שקיבל סמל מוסד, ועוד. בזמנו, היא מציינת, היה עו"ד גאנם שאדי פעיל מאוד בתחום, ואם כיום הוא עוסק בהגנה על שב"חים זה לא עניינה.

גם לגבי עברה, והפוסטים הישנים, מתברר שגוטליב לפני 14 שנה, אחרי שגדלה בחינוך בדתי-לאומי, יצאה בשאלה והגדירה את עצמה חילונית. היא מעידה כי זו הייתה תקופה מאוד קשה וכי הדת שימשה משענת כלשהי שפתאום נעלמה. היא בכוונה לא מוחקת את הפוסטים הישנים כדי לזכור את הקושי, שאולי יום אחד תטפל בו, אבל בארבע שנים האחרונות היא חוזרת למקורות ולתקשורת פנימית עם הקב"ה. גם את הפוסטים שלה נגד נתניהו היא לא מוחקת, כדי להותירם לעדות עד כמה הנדסת תודעה יכולה להשפיע, כולל עליה, כאשר לא הכירה את העובדות ונשענה רק על דיווחי התקשורת.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
יריב לוין
/
טלי גוטליב
/
חוק הרבנים
/
פריימריז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף