רוצים "שליטי־על": חלק מאיתנו חושבים שדמוקרטיה לא מתאימה לישראל | מאיר עוזיאל

שכבה גדולה מאוד בעם מאמינה שהיא היחידה הראויה להוביל, למען המדינה כמובן, ובעצם, באופן לא מודע היא חושבת שדמוקרטיה לא מתאימה לישראל כי היא חוששת שהשיטה הזו תביא שוב לאותן תוצאות בקלפי

מאיר עוזיאל צילום: אריק סולטן
הצבעה בבחירות
הצבעה בבחירות | צילום: פלאש 90

איראן זועקת לדמוקרטיה. האם המזרח התיכון יהיה דמוקרטי? האם דמוקרטיה היא בכלל שיטת מממשל שמתאימה לכל מדינה? ושאלה מקומית: האם ישראל היא מדינה שהדמוקרטיה מתאימה לה, או אולי לא?

שישראל תחדל תהיה דמוקרטיה מפוקחת. הכוונה שלהם, ועליי לומר שזו כוונה לא מודעת, היא שישראל תהיה תחת מעין שלטון מנדט כזה, שבו יש שליטי־על, ומתחתיהם יש בחירות של כל הישראלים. זה ברור לי יותר ויותר, אבל אני לא חושב שהדבר ברור מספיק לאותם אנשים בקרבנו שזוהי השאיפה שלהם.

השכבה הזאת חושבת שהיא עושה את זה בעצם למען המדינה. ביטול הדמוקרטיה הוא לטובת ישראל, כך הם מאמינים. הם חושבים שהם הקבוצה היחידה הראויה להוביל, כי הם בעלי היכולת הניהולית, היכולת התבונית, היכולת הכלכלית, וגם היכולת הביטחונית היא במידה רבה בידיהם ועל כתפיהם, וזאת בגלל כישרונותיהם, בגלל האופי המיוחד שלהם, בגלל התרבות שהם ספגו, בגלל רמתם המוסרית, בגלל חריצותם. הם בסך הכל רוצים להביא את ישראל לרמה שלהם, לטובת כולם, אבל כרגע שלטונם מוגבל בגלל השיטה שבה רוב בקלפי נותן את השלטון לכוחות אחרים.

יש הרבה מאוד סיבות שנראות להם נכונות וטובות שבגללן הם לא יכולים לסמוך יותר על השיטה שבה הרוב בקלפי הוא זה שקובע את התוצאה שהמדינה תתנהל לפיה.

אני חושב, ואומר זאת כאן: למרות שהם לא יודו בכך בפני עצמם, מדובר באנשים שחושבים שדמוקרטיה לא מתאימה לישראל. לא עוד. הם נגד דמוקרטיה, וכאמור, הם חושבים שהם עושים את זה למען המדינה. עם זאת, הם לא מסוגלים עדיין לומר שהם נגד דמוקרטיה, לכן הם טוענים שהם בעד דמוקרטיה אמיתית, או בעד דמוקרטיה מהותית, או בעד דמוקרטיה ליברלית, או דמוקרטיה חילונית, כל מיני מילים שאתם שומעים ואשר נדלות מדפדוף במילון שבו ניתן למצוא בכל שלושה עמודים מילה שמתאים להדביק למילה דמוקרטיה כדי להגדיר את השיטה החדשה שהם רוצים שתשלוט בישראל, שיטה שהיא כל מיני דברים, רק לא דמוקרטיה.

כאמור, לא זאת הכוונה המודעת שלהם, אבל זו הכוונה האמיתית של כל המהלך הזה: להגיע למשטר שאין בו יותר דמוקרטיה. הם מבינים וחוששים כבר היום שאם ישראל תמשיך להיות דמוקרטיה, הדמוקרטיה הזו תביא שוב לאותן תוצאות בקלפי. לכן הם מתחילים לומר כבר מעכשיו שתוצאות הקלפי יהיו מזויפות, שלא יקיימו בחירות, כל מיני דברים כאלה, שמכינים מראש את אי־הקבלה שלהם את תוצאות הבחירות בשיטה הדמוקרטית.

הם בעצם אומרים באלף ניסוחים שדמוקרטיה איננה השיטה המתאימה לישראל, כיוון שדמוקרטיה איננה הכרעת הרוב, כל מיני מילים שמשרתות מטרה אחת בלבד: ביטול הדמוקרטיה בישראל.

האם הם צודקים? אני חושב שלא. אני חושב שדמוקרטיה היא כן שיטה שמתאימה לישראל. אני בכלל חושב שדמוקרטיה מתאימה לכל מדינה בעולם. לא בגלל שזו שיטה שמעניקה כבוד לקולו של כל אדם, החכם והטיפש, העשיר והעני, המצליח והאפס, אלא בגלל שהשיטה הזו פשוט מביאה למדינה מצליחה ועשירה יותר.

נכון שיש בישראל ובעולם מפלגות שאינן דמוקרטיות. לשמחתנו, בישראל הקומוניסטים מעטים מאוד, כמעט נעלמו, פעם הם היו מפלגה קצת יותר מאיימת. הקומוניסטים לא רוצים דמוקרטיה, כי הם רוצים דיקטטורה של הפרולטריון, החרדים רוצים דיקטטורה של ההלכה על פי קביעת הרבנים המוכשרים ביותר מבין הקהילה שלהם, אבל הרוב הגדול בישראל, החל מהמפלגה ששמה היה פעם העבודה ועד המפלגה ששמה עוצמה יהודית, הן מפלגות שבוחריהן הם דמוקרטים במהותם, והן מפלגות ציוניות בעיקר.

לכל אחת מהמפלגות יש ערכים מסוימים, אבל כולן יכולות וצריכות לשבת יחד. זו טובת ישראל, ולא ביטול הדמוקרטיה והחלפתה בשלטון שבאין לו רוב בקלפי, יבטל את הדמוקרטיה וינהל את המדינה על ידי פיקוח־על של מספר קטנטן של שופטים ויועצים משפטיים.

תגיות:
בחירות
/
דמוקרטיה
/
קלפי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף