מה, בעצם, רוצה מנהיגות אירופה? שאימפריה איראנית שאינה דואגת לתושביה, אלא מפנה כמעט את כל המשאבים הלאומיים לבניית טילים בליסטיים ארוכי טווח ותוכנית גרעין ולהזנת ארגוני טרור בכל המזרח התיכון, תגיע לנקודת זמן שבה יהיו לה מאות אלפי טילים, בנוסף לפצצות אטום? האם מנהיגות אירופה מעוניינת בכך שמשטר עריץ, המבוסס על קיצוניות דתית וטובח באזרחיו, ימשיך לדכא ולדרוס עשרות מיליונים מעמו ויכתיב להם אורח חיים של ציות לדרישות דת קיצוניות, בניגוד מוחלט לחירויות האדם שבהן מאמינה אירופה המערבית?
במענה לשאלות אלה טוענים כמה ממנהיגי אירופה כי המתקפה של ארצות הברית וישראל על איראן היא הפרה של החוק הבינלאומי, כאילו יש עדיפות להוראות החוק על פני ביטחון העולם וחייהם של מיליוני אנשים. הם טועים באופן חמור גם בהבנת החוק הבינלאומי.
משפטי נירנברג וטוקיו הטילו, בתום מלחמת העולם השנייה, אחריות פלילית ואישית על ראשי מדינה בגרמניה הנאצית וביפן, וזאת בתוקף אמנה בינלאומית משנת 1928, אמנת קלוג-בריאן. אמנה זו הייתה פריצת דרך בחוק הבינלאומי. היא שללה מלחמה כאמצעי לגיטימי של מדיניות והגדירה מלחמה תוקפנית כפשע מלחמה. אך צוין מפורשות באמנה כי מלחמת מנע למטרת הגנה עצמית אינה פשע מלחמה, והיא לגיטימית לחלוטין.
ואין מלחמה שנועדה להגנה עצמית כמו מלחמת “שאגת הארי”. איראן, במהלך כמעט 50 שנה, מצהירה באמצעות מנהיגיה מול עולם שלם, שאינו מוחה, כי היא רוצה להשמיד את ישראל. היא בנתה מעגל טרור סביב מדינת ישראל במימון כספי ישיר ובאספקת אמצעי לחימה. היא יצרה את ארגון חיזבאללה וסייעה בבניית חמאס והוסיפה שלוחות בתימן ובעיראק. היא בונה מלאי טילים ארוכי טווח, בעלי יכולת הרס גבוהה, ומתעקשת לפתח גם נשק גרעיני.
בנסיבות אלה, מתקפת ישראל על איראן היא מקרה קלאסי של הגנה עצמית. לא הגנה עצמית בשלב מאוחר מדי, לאחר שעשרות מיליונים איבדו את חייהם, כפי שהיה במלחמת העולם השנייה, אלא בשלב הקריטי והנכון, ועל פי העיקרון התלמודי של “הבא להורגך השכם להורגו”. את זה הייתה צריכה לעשות אירופה ההססנית מול המשטר המתחזק של גרמניה הנאצית, שבנה חיל אוויר אימתני וצי צוללות בניגוד להסכם ורסאי. ההססנות גבתה לאחר מכן את חייהם של 65 מיליון בני אדם, חיילים ואזרחים.
אם מנהיגות אירופה כל כך רגישה לחוק הבינלאומי, היה עליה לעשות משהו, או לפחות להתריע, כשמשמרות המהפכה באיראן רצחו כ-30 אלף איראנים, מאחר שעל פי החוק הבינלאומי טבח אזרחים בידי מדינה הוא פשע נגד האנושות. אלא שמנהיגות אירופה המערבית חסרת האומץ המנהיגותי תמשיך בהפקת נימוקים מופרכים לאי-פעילותה ותמשיך לעצב יבשת מאוימת המאבדת אט-אט את גדולתה והשפעתה בעולם.