"מדובר באדם ששנאתו וגזענותו אומנותו. לא יודע מה הוא ינק בילדותו, בטח לא חלב אם. הוא ינק רעל נחשים. כל הזמן מתעסק בהסתה והדחה, בשנאה בלתי פוסקת של אזרחי מדינת ישראל. יש לי עצה לחבריי במרכז הליכוד: תרחיקו את האמסלמים והגוטליבים והיריב לוינים, יש לכם אנשים טובים: ארדן וגולדשטיין (אדלשטיין?), כחלון, אילוז, שרן השכל. אותם תעמידו בחזית. אני יורד נמוך ומדבר בשפה של אמסלם כדי שיבין אותי... זוכר אותו מהימים שהיה עצור עם חבורת ירושלים. פגע רע. ארור היום שבו נכנס לחיים הפוליטיים. כל הזמן מתעסק רק בהסתה והדחה ובשנאה בלתי פוסקת של אזרחי מדינת ישראל".
עד כאן נאום יו"ר פורום המפכ"לים והניצבים בדימוס של משטרת ישראל משה קראדי. אפילו ברק סרי נותר אילם. אלי אוחנה, שממנו ציפיתי לתגובה הולמת, בלע את הלשון. ולאופירה נפלה המסיכה: "וואו", ו"תודה רבה, קראדי, ואל תפסול לחזור למשטרה".
מעניין אם אופירה לא שמעה על הדוח ועל דרישת זיילר להפסקת כהונה מיידית. לא שמעת על גוגל, אופירה? אינני יודע אם ועדת זיילר צדקה. לא שמעתי את הצד של קראדי. לכן לא הייתי מזכיר את ועדת זיילר ונסיבות סיום כהונתו של קראדי, לולא שרבב לדבריו את מעצרו של דוד אמסלם. הרי בניגוד לוועדת זיילר, שהולידה את סיום כהונתו של קראדי כמפכ"ל - מעצרו של אמסלם לא הוליד כל אישום.
אשר לקראדי: בזמן אמת לא התרשמתי מהאשמות שהדביקו לו, שהן מסוג האישומים שקל מאוד להדביק לשוטרים. ועדת חקירה לא תמיד מבינה את הצורך בקשרים לשם מודיעין. חשדתי שחיפשו אותו כי היה מינוי של שר מהליכוד, שהקפיץ אותו למפכ"לות מעבר לוותיקים ממנו.
ולכן קראדי, אם בן גביר היה טרוריסט בגלל כרוזים שחילק בנעוריו, אתה, קראדי – על פי מכונת האמת האולטימטיבית והמקודשת במקומותינו, שהיא ועדת חקירה - חברת לעבריינים. ואת אף אחד לא יעניין שכותב שורות אלה בטוח שיש לך הסבר המצדיק קשרים שהיו לך בעבר לצורך תפקידך עם מי שהיו לך קשרים.
ביקור המבקר
חנן מלצר, פרקליטה של מפלגת העבודה, הפך לשופט עליון מעולה שכיהן כמשנה לנשיאה וכיו"ר ועדת הבחירות באותה הצטיינות שאפיינה את כל דרכו המשפטית. באותה מידה, מצוינת ומקובלת על הכל, כך אני משוכנע, תהיה גם כהונתו של מיכאל ראבילו כמבקר המדינה.
נימוק מרכזי לתמיכה בראבילו הוא שמבקר המדינה הוא גם האומבודסמן. מההיבט הזה יש לראבילו יתרון מובהק. משני עברי המתרס הפוליטי מכירים את רגישותו למצוקת הזולת, ההופכת אותו לאומבודסמן טבעי. לגבי החלק הקלאסי של התפקיד - שני המועמדים מצוינים. יתרונו של אלרון - שהוא קטגוריאלי יותר מראבילו, ויתרונו של ראבילו - שהוא סנגוריאלי יותר.
על פי הפרסומים בתקשורת, מנהיג מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן סירב להיפגש עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, כי פגישה כזו עלולה לחשוף אותו לביקורת ציבורית. אני דווקא הייתי מצפה ממנו להיפגש עם מקרון ולהציג בפניו את עמדות הקונצנזוס הישראלי בכל הנוגע לעשיית כל מה שנדרש להקניית ביטחון מוחלט לתושבי הצפון. כדאי שיאמץ את גישתו של מנחם בגין, שבהיותו ראש האופוזיציה, מחוץ לגבולות ישראל, העניק לממשלה גיבוי מלא.
מפלגת העבודה ידעה בעבר, גם בהיותה באופוזיציה, לטפח קשרים באינטרנציונל הסוציאליסטי ולהגן על ישראל. כיום יש לישראל הרבה ידידים במפלגה הסוציאל-דמוקרטית בגרמניה ובמפלגת הירוקים, בלייבור ובכל הקבוצות של השמאל המתון בפרלמנט האירופי. ממנהיג המפלגה הדמוקרטית היחידה בשמאל מצופה לנצל כל הזדמנות כדי לטפח קשרים עם הגורמים הללו למען המדינה.