איראן בטוחה שיצרה מאזן אימה - בצה"ל נערכים לתרחיש של כיבוש שלוש ערים

איראן אינה מראה סימני התגמשות, ובישראל מעריכים כי במקרה של תקיפה היא תנסה להפעיל כמה מחזיתותיה במקביל. חיזבאללה, החות'ים והזירה העזתית נמצאים במוקד ההיערכות הישראלית, לצד תגבור כוחות צבא ארה"ב במזה"ת

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
פעילות חיל הים | צילום: דובר צה"ל

לתוצאות הבחירות עשויות להיות השפעות על דרך ההתנהלות של איראן מול ארה"ב. כרגע האיראנים לא מראים סימני התגמשות בהצהרות ובמעשים שלהם מול ארה"ב, מדינות המערב, והמדינות במפרץ הערבי.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

ישראל נכון לעכשיו מתואמת עם האמריקאים. אבל לא רק איתם. ההערכה בישראל היא שהאיראנים ינסו לאחד זירות במקרה של מתקפה עליהם. החל מהפעלת החות'ים בתימן שיגברו את התקיפות שלהם כלפי ערב הסעודית ואף ייתכן כי הם ידרשו לבצע ירי לעבר ישראל. הפרוקסי הנוסף הוא חיזבאללה שאתמול (שבת) דווח בתקשורת הלבנונית כי בכוונתו לפעול כנגד ישראל אם איראן תותקף על ידי ישראל ויפגעו תשתיות אנרגיה ותשתית באיראן.

נכון לעכשיו מצבו של חיזבאללה לא טוב. בישראל אומנם לוקחים ברצינות רבה את התרחיש של מעורבות חיזבאללה בלחימה מול ישראל. במקרה זה ישראל נערכת לתת עוצמת אש כבדה במיוחד. השבוע, לאחר כשנה של פעילות רציפה בלבנון יצאה חטיבה 7 של השריון להפוגה. היא כרגע נמצאת בהליך של התרעננות ללוחמים. טיפול לטנקים ולרק"מ. כבר בימים הקרובים הם יעלו להתאמן ברמת הגולן כדי לעלות כשירות. הפנים עדין מופנות לכיוון לבנון ובמידה ויתפתחו דברים החטיבה ערוכה לרוץ קדימה רעננה וחדה.

כוחות צה''ל בדרום לבנון
כוחות צה''ל בדרום לבנון | צילום: דובר צה''ל

גם חיל הים ערוך לקחת חלק מרכזי במהלך שכזה. בצה"ל הפיקו לקחים משני סבבי הלחימה הקודמים "עם כלביא" ו"שאגת האר"י". ההבנה כי חיל האוויר יהיה מושקע בפעילות מול איראן מביאה את צה"ל להסתמך על הכח הימי שיבצע פעולות ריכוך נוספות בעומק בלבנון, כאשר מוקדים מרכזים לתקיפות יהיו מין הסתם כל ערי החוף - צור וצידון, אותן צה"ל מתכוון לכבוש יחד עם נבטיה במקרה שבו חיזבאללה ינסה לאתגר את צה"ל. אבל חיל הים גם ערוך לרכז מאמץ של אש כבדה על רובע הדחייה בביירות ואף להטיל מצור ימי על נמל ביירות ונמל טריפולי בצפון המדינה.

זירה נוספת אותה תנסה איראן להצית היא עזה. כרגע בעזה צה"ל נמצא עם שתי אוגדות 162 ואוגדת עזה. תחתן פועלות בתוך הרצועה חמש חטיבות. הפעילות של צה"ל היא חזקה בתוך עזה. השב"כ מצליח לשקף יחד עם אמ"ן תמונה מודיעינית על הנעשה בתוך חמאס והג׳יאהד איסלאמי.

פעילות כוחות צה''ל בעזה
פעילות כוחות צה''ל בעזה | צילום: דובר צה''ל

צה"ל כרגע מבצע "כיסוח דשא" בעזה. הוא לא מאפשר לארגונים להתעצם ולבנות כח. היקף הסיכולים עומד על בין שלושה לארבע מחבלים המחוסלים בכל יממה. צה"ל והשב"כ מנסים לאתר את אותם מחבלים שנמצאים בדרגי הביניים והם עוסקים בגיוס ובניין הכח של הארגונים.

צה"ל גם מרכז מאמץ כדי לפגוע במחסני חימושים מעבדות ליצור אמל"ח וכן מרכזי לוגסטיקה של הארגונים. רק בסוף השבוע פעל צה"ל כמה פעמים ובהכוונת שב"כ השמיד מספר מחסני אמל"ח.

לקראת בחירות האמצע ומיד אחריהן מדד האיומים באזור יעלה. ואיראן תנסה ליצור סוג של משוואות ומאזן אימה במטרה לחמוק מתקפה אמריקאית וישראלית בשטחה.

תגיות:
איראן
/
המפלגה הרפובליקנית
/
בחירות אמצע הקדנציה
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף