כל הסימנים מצביעים על הסלמה ביטחונית שכבר מתדפקת על הדלת

ההסתה לביצוע פיגועי יחידים עלולה לגרום להידרדרות במצב הביטחוני באיו"ש, כאשר גם לחוסר היציבות ברצועת עזה עלולה להיות השפעה על המצב הביטחוני הכללי

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
פיגוע דריסה בשומרון
פיגוע דריסה בשומרון | צילום: מאיר ועקנין, פלאש 90
2
גלריה

במערכת הביטחון מזהים בחודשים הקרובים פוטנציאל גבוה מאוד להסלמה משמעותית בזירה הפלסטינית. קרב הירושה על הנהגת הרשות הפלסטינית ומצבו הבריאותי הרעוע של יו"ר הרשות אבו מאזן צפויים להשפיע גם על המצב הביטחוני בישראל. נקודת השיא סומנה סביב מועד העברת השגרירות האמריקנית לירושלים ב־14 במאי, יום אחד לפני תאריך ציון הנכבה בקרב הפסלטינים וכמה ימים לפני תחילת צום הרמדאן.

אבו מאזן. צילום: AFP
אבו מאזן. צילום: AFP | אבו מאזן. צילום: AFP

ללא אופק מדיני נראה לעין ובנסיבות שלכאורה מצביעות על סיכויי הסלמה גבוהים, האחריות של מפקדיו וכוחותיו בשטח תהיה גדולה במיוחד. לצבר של טעויות טקטיות עלולות להיות בסופו של דבר גם השלכות אסטרטגיות על המצב הביטחוני בתקופה הקרובה.

תגיות:
טרור
/
פלסטינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף